Muslin: Barselona je bila najbolja bez centarfora

Selektor Srbije Slavoljub Muslin očekuje da fudbaleri protiv Austrije potvrde rezultat i dobru igru iz prošle utakmice, iako je ulogu favorita prepustio rivalu.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2016.

12:48

Muslin: Barselona je bila najbolja bez centarfora
Foto: StarSport

Srbija u nedelju od 20:45 dočekuje Austriju na stadionu "Rajko Mitić", u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

"Orlovi" su nakon remija sa Irskom (2:2), slavili u Moldaviji (3:0), dok su Austrijanci posle pobede u Gruziji (2:1), podelili bodove sa Velsom (2:2) u četvrtak uveče.

"Očekujem da potvrdimo rezultat i dobru igru iz Moldavije. To nam je potrebno. Spremni smo. Svi moramo da se držimo zajedno, da napredujemo i budemo mnogo bolji. Svi su zdravi i orni. Jeste problem kada se igra dva puta u tri dana, naročito igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Ali, odmorili su se i mislim da nećemo imati fizičkih problema da odigramo kvalitetno", rekao je Muslin. Srbija je u drugom poluvremenu protiv Moldavije igrala bez centarfora, najistureniji je bio Aleksandar Katai koji je na pauzi zamenio jedinog klasičnog napadača Andriju Pavlovića.

"Barselona je pravila najbolje rezultate kada je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač. Postoji mogućnost da tako igramo, ali za sada ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije", rekao je Muslin.

On je dodao da insistira da njegovi fudbaleri ostanu pozitivni, bez obzira na sve.

"Pozitiva je nešto na čemu insistiram. Fudbal jeste posao, ali treba da bude i zadovoljstvo. Dobra igra i rezultat treba da nam čine zadovoljstvo, kao i navijačima, za koje se igra fudbal. To je važan element u pripremi utakmice", kazao je Muslin.

Govoreći o Austriji, Muslin je ocenio da je to kvalitetnija reprezentacija i od Irske i od Moldavije.

"Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku. Ali, imam poverenja u svoje momke, igraju sve bolje i siguran sam da će sada biti još bolje. Neka uzmu ulogu favorita. Nama je dovoljno da budemo autsajderi, važno mi je samo šta će se desiti na terenu", zaključio je Muslin.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: