Dana školskog sporta – fizičko na Kalemegdanu

Gradska opština Stari grad i Sportski savez Stari grad obeležili su Evropski dan školskog sporta i organizovali javni čas fizičkog vaspitanja na Kalemegdanu.

Izvor:

Petak, 30.09.2016.

13:45

Dana školskog sporta – fizičko na Kalemegdanu
thinkstock.com

Više od 400 učenika osnovnih škola, u društvu zamenika predsednika opštine Stari grad Nenada Borovčanina, bavili su se raznim sportovima u donjem delu Kalemegdana, izmedju Vidin kapije i Kapije Karla VI.

"Današnji dan obeležavamo sa učenicima škola sa teritorije Stari grad. Zajedno sa studentima fizičke kulture i Sportskog saveza organizujemo javni čas fizičkog vaspitanja kako bismo promovisali školski sport, ali i započeli novi oblik školskog sistema", rekao je Borovčanin.

On je dodao da je želja da se na opštini Stari Grad u svim školama organizuju sportske sekcije u okviru kojeg će se đaci baviti sportom bez naplate članarine.

"Pored toga igraće se školska liga, koja će aktivirati veliki broj dece. Mislim da je ovo dobra akcija koja će omogućiti deci da se bave sportom, ali i radi toga da se izbegnu razne stvari koje ulica donosi".

Prema njegovim rečima cilj je da se deca imaju fizičke aktivnosti kako bi se izbegli i zdravstveni problemi, gojaznost i drugi oblici deformiteta.

"Imaćemo kontinuirane besplatne sistematske preglede za sve djake. Moramo da radimo i napravimo domaći zadatak svim opštinama u zemlji", zaključio je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: