Sjajni Janko izbacio Pera za četvrtfinale Šenžena!

Janko Tipsarević plasirao se u četvrtinu finala Šenžena, pošto je posle više od dva i po časa velike borbe porazio Benoa Pera – 6:0, 6:7(5), 7:5.

Izvor:

Sreda, 28.09.2016.

16:35

Sjajni Janko izbacio Pera za četvrtfinale Šenžena!
Getty Images

Janko je tako nastavio polako da se vraća na prepoznatljivi nivo posle povratka na teren, a posebno impresivan bio je preokret u finišu trećeg seta protiv 38. igrača sveta.

Tipsa je perfektno otvorio meč, napravivši tri brejka za svega 26 minuta igre i vođstvo u setovima.

Međutim, Francuz je uspeo da ostane fokusiran, pa je, iako mu je Srbin espresno uzvratio na rani brejk, kroz taj-brejk uspeo da se vrati i uvede susret u odlučujući set.

Imao je Tipsarević priliku da već iz prve priliki ponovo oduzme servis protivniku, ali je ovaj uspeo da spasi tri brejk lopte, što je kasnije kaznio. Takođe je imao tri prilike, pri rezultatu 3:3, ali je za razliku od našeg igrača svoju poslednju šansu pretvorio u prednost.

Ipak, kao i nekoliko puta kroz karijeru, Janko je pokazao da nikada ne odustaje – napao je rivala koji je izbegao ribrejk, ali već u sledećem gemu, kada je servirao za meč, nije imao šanse.

Tipsa je stigao do potpunog preokreta, Per je sve više grešio – počeo je da servira i duple greške, a 224. igrač planete to maksimalno iskoristio i upisao značajan trijumf.

Srbin će za plasman u polufinale igrati protiv Malika Džazirija, pošto je Tunišanin takođe u tri seta bio bolji od Davida Gofana iz Belgije (7:6(2), 3:6, 6:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: