EURO: Kadetkinje na korak do elitne runde

Ženska kadetska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor:

Ponedeljak, 26.09.2016.

23:37

EURO: Kadetkinje na korak do elitne runde
fss.rs

Izabranice Suzane Stojanović savladale su vršnjakinje iz Rumunije minimalnim rezultatom, pa im je sada neophodna još jedna pobeda iz naredna dva meča (Ukrajina i Belgija) kako bi sačekale žreb za elitnu rundu kvalifikacija.

Najbolje kadetkinje Srbije dobro su otvorile meč jer su već u 13. minutu došle u vođstvo, posle asistencije Nikoline Plavšić i realizacije Anđele Frajtović, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno za sva tri boda.

Imala je Srbija kontrolu igre, ali i Rumunke su se pokazale kao veoma ozbiljan rival. U nastavku su prve došle do prilike, ali Sara Cetinja je izlazila kao pobednik iz duela sa rumunskim igračicama.

Neizvesnost po pitanju ishoda potrajala je do poslednjeg minuta meča, ali na kraju su naše devojke mogle da se raduju jer su ostvarile veoma vrednu pobedu koja ih je probližila cilju, a to je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EURO.

"Nisam zadovoljna našom igrom, ovaj tim može mnogo bolje. Ali s obzirom da imamo mnogo novih igračica, rezultat je dobar.Osetio se pritisak kod mlađih igračica, uradićemo analzu i pomoći ovoj deci da igraju bolji fudbal nego što je to sada bio slučaj. Treba nam i vreme, ali dobro je da smo pobedili jer će nam pobeda doneti samopouzdanje", rekla je selektorka Suzana Stanojević.

U drugom meču Belgija, koja je favorit u grupi, lako je savladala Ukrajinu 4:0 (3:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: