Preokret Barse u 'El Klasiku' za finale Superkupa

Košarkaši Barselone plasirali su se u finale Superkupa Španije pobedom nad najvećim rivalom Real Madridom sa 99:93.

Izvor: ÐN

Petak, 23.09.2016.

23:24

Preokret Barse u 'El Klasiku' za finale Superkupa
Photo by Jamie McDonald/Getty Images

Barselona je stigla do velikog slavlja u 'El Klasiku' i obezbedila borbu sa Gran Kanarijom, koja je u prvom polufinalu savladala Baskonju sa 84:80.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena ’Kraljevski klub’ imao je maksimalnih +9 (48:39), ali je usledila ekspresna serija Katalonaca, koji su na pauzu otišli sa pola koša manjka.

U drugom poluvremenu Barselona je preuzela inicijativu, Real nije uspevao da preokrene i na kraju će izabranici Jorgosa Barcokasa u borbu za prvi trofej u sezoni.

Američki plejmejker Tajris Rajs dominirao je sa 30 poena (8-14 za dva, 2-4 za tri, 8-9 penali), 3 skoka i 6 asistencija, a odličnu pratnju imao je u Viktoru Klaveru koji je postigao 16 poena, uz 7 skokova, dok je Ante Domić dodao dva poena manje i jednu uhvaćenu loptu više.

S druge strane, Realu nije pomogao ni fantastični Serhio Ljulj koji je meč završio sa 27 poena jer se osim njega istakao jedino Rudi Fernandes sa 15.

Finale između Barselone i Gran Kanarije na programu je u subotu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: