Švajni: Ako nema mesta za mene, idem u SAD

Bastijan Švajnštajger rekao je da želi da ostane u Mančester junajtedu, ali da će možda otići u američku MLS ligu ukoliko ne uspe da se izbori za mesto.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 30.08.2016.

21:43

Švajni: Ako nema mesta za mene, idem u SAD
Getty images

"Moja želja je da nastavim da igram za Mančester. S trenerom (Žozeom) Morinjom sam obavio kulturan razgovor i medju nama nema nikakvih problema. Odlučio sam da ostanem i vidim kako će se ;tokom septembra i oktobra ;razvijati situacija u klubu", rekao je Švajnštajger.

Trener Mančestera Žoze Morinjo je uoči početka sezone rekao 32-godišnjem fudbaleru sredine terena da ne računa na njega i prekomandovao ga u podmladak "crvenih djavola". Švajnštajger je odlučio da ostane u klubu uz obrazloženje da nema nameru da nastupa ni za jedan klub u Evropi osim Bajern Minhena i Mančestera.

Švajnštajer je dodao da nema nameru da završi karijeru, iako je u poslednje vreme često povredjen.

"Mislim da sam i dalje dobar za Premijer ligu ukoliko dobijem pravu šansu. Naravno, i SAD su opcija", dodao je on.

Švajnštajger je još posle eliminacije Nemačke sa proteklog Evropskog prvenstva najavio da će okončati reprezentativnu karijeru, a na sutrašnjoj ;prijateljskoj utakmici protiv Finske odigraće poslednju, 121. utakmicu u dresu nacionalnog tima, čiji je kapiten.

On je za Nemačku debitovao 2004. godine i od tada je odigrao 120 utakmica i postigao 24 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: