Beloruski dizač tegova privremeno suspendovan

Beloruski dizač tegova, koji se iznenađujuće povukao sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, suspendovan je jer je zamenio urin u doping uzorku.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

23:00

Beloruski dizač tegova privremeno suspendovan
Getty images

Međunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je danas da je Belorus Stanislav Čadovič privremeno suspendovan dok čeka odluku posle istrage o navodima da je zamenio urin u uzorku kako bi prevario na doping testu.

On bi mogao da bude suspendovan na četiri godine, pošto se sportisti koji zamenjuju uzorke uglavnom kažnjavaju kao da su pozitivni na doping testu.

Čadovič je svojevremeno osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 62 kilograma, a pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru važio je za favorita za medalju.

On je, medjutim, sklonjen iz beloruskog olimpijskog tima bez objašnjenja uoči početka takmičenja u Riju. IWF nije navela da li se prekršaj za koji se Čadovič sumnjiči dogodio u Riju. Belorusija se suočava sa jednogodišnjom suspenzijom iz medjunarodnih takmičenja, pošto je nekolicina njenih dizača tegova bila pozitivna na ponovljenim testiranjima doping uzoraka sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu četiri dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: