Mercedesova 'žrtva' koštala Hamiltona 55 mesta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa poslednje pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za VN Belgije.

Izvor: SM

Subota, 27.08.2016.

17:16

Mercedesova 'žrtva' koštala Hamiltona 55 mesta
Getty Images

Britanac je kažnjen sa 55 mesta lošijom startnom pozicijom od one koje ostvari, što u svakom slučaju znači da kreće sa začelja.

Hamilton je prvo kažnjen sa 30 mesta jer je na motoru njegovog bolida izvršeno previše izmena, ali je u subotu kažnjen sa još 25 posle dodatnih izmena na motoru.

Mercedes se odlučio na izmene, žrtvovao je nedeljnu trku u Belgiji, kako bi Hamiltonu obezbedio dobar motor za nastavak šampionata i trku u Monci naredne nedelje.

"Osećam se dobro, biće zanimljiva trka u nedelju. Probiti se među prvih deset verovatno neće biti previše teško, ali će biti problem nastaviti proboj posle toga", rekao je Luis Hamilton.

U Formuli 1 takmiči se 22 vozača, pa je sigurno da će aktuelni svetski prvak startovati sa poslednje pozicije.

Kvalifikacije za trku u Belgiji na programu su u subotu, a trka počinje nedelju od 14.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: