Bugari likuju: Mala Marakana, goveđi delikates

Vlasnik Ludogoreca Kiril Domusčijev likovao je posle pobede svog tima nad Crvenom zvezdom u Beogradu.

Izvor: AK

Sreda, 03.08.2016.

18:31

Bugari likuju: Mala Marakana, goveđi delikates
Foto: StarSport

Bugarski šampion slavio je 4:2 posle produžetaka i plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prvom meču u Razgradu bilo je 2:2, pa su uoči revanša u Beogradu mnogi veće šanse davali srpskom šampionu.

"Pre utakmice pojedinci su mi se smejali kada sam rekao da ćemo u Beogradu postići više golova od njih. Sada je jasno koji je tim bolji. Ovo je veliki uspeh. Tokom utakmice navijači Zvezde su nas vređali, čak su pustili i film o bugarskim kravama kako bi nas ismevali. Sada je očigledno da je naša govedina delikates. Momci nisu mogli da spavaju veče pred utakmicu, ali su pokazali klasu. Smejaliste mi se zbog "gluposti koje pričam", a ja vam ponavljam da je fudbal igra golova u kojoj dalje ide onaj ko ih postigne više", rekao je Domusčijev.

Trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev je istakao važnost pobede za bugarski fudbal.

"Izborili smo nastup u Ligi Evrope, ali želimo još dalje kako bi svi Bugari imali šansu da uživaju u velikim klubovima Lige šampiona. Želimo da se ime Bugarske čuje preko Ludogoreca. Nisam se šalio kada sam rekao da ćemo igrati LŠ. Želim da svaki naš klub, bez obzira da li je to Levski, CSKA, Slavija ili Beroe ima uspeha, jer je to važno za bugarski fudbal", rekao je Dermendžijev.

Rivali Ludogoreca iz Bugarske su za razliku od načina na koji srpski klubovi reaguju na rezultate svojih konkurenata u Evropi, čestitali klubu iz Razgrada na pobedi nad Zvezdom.

Oglasili su se između ostalih sofijski CSKA, čiji je veliki navijač vlasnik Ludogoreca, kao i glavni konkurent u borbi za titulu Levski. Njihova poruka je ista: Svaki uspeh bugarskih klubova je dobar za bugarski fudbal.

Ludogorec će u petak saznati rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: