Kraj sna o LŠ: Zvezda se raspala pred 50.000 ljudi

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: SO

Utorak, 02.08.2016.

19:30

Kraj sna o LŠ: Zvezda se raspala pred 50.000 ljudi
Starsport

Posle 2:2 u Razgradu, bugarski tim je posle produžetaka slavio u Beogradu sa 4:2 (2:2, 2:1) i sasvim zasluženo je prošao dalje.

Pokazala se još jednom sva slabost odbrane crveno-belih, koja je bila bušna kao švajcarski sir – sporo, nesigurno, često i panično, pa je Ludogorec bio mnogo opasniji, stvorio više šansi i mogao je još ranije da reši meč.

A počelo je drugačije – crveno-beli poveli su golom Donalda u 17. minutu – on je sa ivice kaznenog prostora dobro šutirao, golman gostiju bio je markiran i nije dobro reagovao, pa je lopta završila u mreži.

Ipak, osim gola, Zvezda nije napravila maltene nijednu akciju vrednu spomena u prvom poluvremena – dva šuta Kataija i nekoliko ubacivanja, ali bez prave šanse.

Sa druge strane, odbrana crveno-belih bila je izuzetno nesigurna, pa je preokret bio neminovan. U 24. minutu Kafu je predrbilao četvoricu igrača Zvezde, koji su samo stajali, i zakucao loptu pod prečku, da bi golman Damir Kahriman u 40. minutu očajno reagovao posle udarca Vandersona – lopta mu je prošla ispod ruke i zavšila u mreži.
Starsport
Na minut do kraja poluvremena Plaštun je isključen posle dva neoprezna starta, ali onda je Kanga napravio glupost – posle kraja poluvremena odgurnuo je protivničkog igrača posle provokacije, sudija je to video i dao mu direktan crveni karton.

Božović je u 54. minutu uveo Vijeiru, a on mu se sedam minuta kasnije odužio tako što je iznudio penal – Ibanjes se zaleteo, šutirao snažno po sredini gola i izjednačio na 2:2.

Od tog trenutka obe ekipe su zaigrale oprezno i do kraja regularnih 90 minuta nije bilo većih šansi, osim šuta Donalda i nekoliko polukontri gostiju.

Ušlo se u produžetak, ali drama je trajala vrlo kratko – već u 92. minutu ponovo je do izražaja došao nedostatak kvaliteta u Zvezdinoj odbrani, Vanderson je pobegao Ibanjesu i sa mnogo osećaja je plasirao loptu u ’malu mrežu’ posle dodavanja Marselinja.
Starsport
Pet minuta kasnije sve je bilo rešeno – ponovo je Ibanjes bio prespor, Kahriman je odbranio zicer Marselinju, ali je Vanderson odbitak sproveo od stative u gol.

Utišalo se svih 50.000 gledalaca na stadionu ’Rajko Mitić’, Zvezdi su za prolaz bila potrebna tri gola, pa je nestalo naboja i Ludogorec je mogao da privede utakmicu kraju.

Zvezda sada nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope (žreb je u petak), ali od četiri dosadašnja meča u Evropi, jedino je drugo poluvreme u Razgradu bilo na dovoljno visokom nivou, a očigledno je da u odbrani nisu pronađena prava rešenja i teško da će biti nađena preko noći.

Tok meča:

Starsport
KRAJ Zaslužen prolaz Ludogoreca i propuštena velika šansa Zvezde.

Zvezda je stvorila jednu šansu do kraja prvog produžetka, ali tenzije više nema, sve je rešeno i samo se čeka kraj.

97. min. GOL! Ludogorec vodi sa 4:2 i praktično je sve gotovo jer su Zvezdi za prolaz sada potrebna tri gola. Nova kontra, ponovo je Ibanjes bio prespor, Kahriman je odbranio zicer Marselinju, ali je Vanderson odbitak sproveo od stative u gol. 92. min. GOL! Ludogorec ponovo vodi. Izvanredno dodavanje Marselinja u prostor, Kahriman je istrčao, ali Vanderson je pobegao Ibanjesu i sa mnogo osećaja je plasirao loptu u ’malu mrežu’ a 3:2. PRODUŽECI Do kraja regularnog dela meča nije bilo šansi, pa se ušlo u produžetke.

87. min. Korner za Ludogorec, Moci je primio loptu na deset metara od gola, ali nije dobro šutirao.

82. min. Odlično dodavanje Donalda u prostor za Vijeiru. On je dobro primio loptu, ali je previše oklevao i na kraju nije ni šutirao. Na drugoj strani kontra gostiju i dobra intervencija Rendulića.

U drugom poluvremenu nema toliko prilika, pogotovo posle gola Zvezde, ni jedna ni druga ekipa ne želi previše da rizikuje.

76. min. Posle mirnog perioda dobra šansa za crveno-bele – Vijeira se sjajno oslobodio rivala, a Donaldov šut završio je pored leve stative.

61. min. GOL!!! Zvezda je izjednačila iz penala! Katai je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Stojanov je odbio loptu, ali je Palomino koše reagovao, prvo nije izbio loptu, a onda je oborio Vijeiru. Sudija je pokazao na penal, a Luis Ibanjes je preuzeo odgovornost i šutirao snažno po sredini za 2:2. 54. min. Kontra gostiju, ali Vandersonov udarac završava pored gola. Zvezdina odbrana sa mnogo 'rupa'.

Miran početak drugog poluvremena, gosti su se malo povukli, a u 52. minutu trener Zvezde Božović u igru je ubacio Uga Vijeiru umesto Srnića.
Starsport
Kraj poluvremena i crveni karton za Kangu! Neoprezan potez Gabonca, koji je posle sudijskog zvižduka odgurnuo protivničkog igrača i ’zaradio’ isključenje.

44. min. Crveni karton za Ludogorec! Igor Plaštun je neoprezno startovao dva puta u razmaku od svega nekoliko minuta – prvo na Kangi, a onda je oborio Moučea u kontri i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

40. min. GOL! Preokret Ludogoreca. Vanderson je primio loptu na oko 25 metara iskosa sa leve strane i šutirao pored Cvetkovića, a lopta je prošla ispod Kahrimana, koji je morao bolje da reaguje. 36. min. Šansa za Ludogorec! Vanderson je prevario Cvetkovića, ali je šutirao pored gola.

33. min. Konačno jedan solidan pokušaj Zvezde – solo prodor Kataija po levoj strani, na kraju je šutirao preko gola.

Blaga panika u redovima crveno-belih posle primljenog gola, nekoliko lopti je prozujalo, gosti su izveli i korner.

24. min. GOL! Ludogorec je izjednačio. Fenomenalan solo prodor Kafua, mada je utisak i da su odbrambeni igrači domaćih bili isuviše neodlučni – Brazilac je prošao četvoricu i sjajno zakucao loptu pod prečku Kahrimana. 20. min. Nesporazum Rendulića i Cvetkovića, bez kazne za crveno-bele. 17. min. GOL!!! Zvezda vodi – Donald! Mouče je ubacio loptu u šesnaesterac, Plaštun ju je izbio, a na nju je natrčao Mičel Donald – primio ju je grudima, šutirao sa dvadesetak metara, golman Stojanov bio je markiran, loše je reagovao i lopta je završila u mreži. 14. min. Serija kornera Ludogoreca, na kraju Plaštun šalje loptu glavom iznad prečke.

Nešto bolji početak Ludogoreca, Kangu udvajaju, a sa druge strane relativno lako dolaze do kaznenog prostora. Ipak, za sada bez prave šanse.

7. min. Odbrana Zvezde nesigurna u dva-tri navrata, šut Marselinja sa oko 25 metara, Kahriman izbacuje loptu u korner.

3. min. Gosti su prvi put u šesnaestercu, ali Vanderson loše prima loptu i golman Kahriman je hvata.

1. min. Šut Ibanjesa iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, nedovoljno snažno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1654 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: