Liga šampiona: Zvezda za slavu, novac i Evropu

Crvena zveda igra od 20.30 revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca na stadionu 'Rajko Mitić'.

Izvor:

Utorak, 02.08.2016.

09:45

Liga šampiona: Zvezda za slavu, novac i Evropu
StarSport

Najtrofejniji srpski klub, šampion države je pre nedelju dana u Razgradu ispustio pobedu (2:2), ali i dalje ima sjajnu šansu da posle dužeg vremena izbori plasman u grupnu fazu nekog od dva evropska takmičenja.

U slučaju pozitivnog ishoda crveno-beli doćiće na korak do plasmana u takmičenje koji su pre četvrt veka osvojili, dok će ujedno i izboriti minimum prolazak u grupu Lige Evrope, ali i najmanje 9.000.000 evra.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da ekipa neće braniti rezultat iz prvog susreta.

"Godinu dana smo se borili da odigramo ovakvu utakmicu i veliko je zadovoljsto što su igrači doveli klub pred plasman u Ligu Evrope, možda kasnije i nešto više. Neće biti lako, protivnik je kvalitetan, ali nadam se da ćemo imati više snage. Ne bih ovaj duel proglasio utakmicom decenije i stoleća, iako može mnogo da donese, klub neće prestati da postoji ako ne završimo uspešno posao", rekao je Božović,"Nemam strah, samo pozitivnu tremu i kao što kažu "Izgorelo niko ne zapali". Prošao sam toliko utakmica i mogu samo da kažem da sam veoma srećan. Moram to da prenesem na igrače, da im skinem pritisak. Jedva sam došao do stadiona od gužve i video sam da je atmosfera takva kao da će da bude smak sveta".
crvenazvezdafk.com
Karata za ulaz na Marakanu ostalo je svega nekoliko hiljada za južnu tribinu, a očekuje se da će te karte u prodaju biti puštene nekoliko časova pre starta susreta – kako bi navijači iz unutrašnjosti mogli da dođu do ulaznica.

Trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev smatra da njegova ekipa mora da igra na gol.

"U ovoj fazi Lige šampiona nema lakih utakmica. U ovom revanšu obe ekipe moraju da igraju najbolje što mogu. Rezultat iz prvogmeča je 2:2, ali Ludogorec je kvalitetna ekipa i igraće na toda postigne gol. Imaju mnogo iskusnih igrača i iskusan stručni štab, koji zna da motiviše igrače. Ja želim da Ludogorec igra kako može i onda će biti sve u redu. Ne očejkujem mnogo prilika u sutrašnjem duelu, najvažnije je da odbranimo svoju mrežu i da postignemo gol i na taj način Ludogorec prolazi dalje", rekao je Dermendžijev.

Deul između šampiona Srbije i Bugarske počinje u 20.30, a iz kluba su apelovali na navijače da što ranije dođu na stadion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: