Šteta, Vojvodina bez prednosti ide u Minsk

Fudbaleri Vojvodine i Dinamo Minska odigrali su u Novom Sadu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

19:55

Šteta, Vojvodina bez prednosti ide u Minsk
Starsport

Ekipa Nenada Lalatovića odigrala je odličan meč protiv favorizovanog rivala, bila je mnogo bolji tim tokom 90 minuta, ali ipak neće imati prednost u revanšu.

Odličnu igrau u prvom poluvremenu Vojvodina je krunisala golom Babića u 29. minutu. Prednost je mogla da bude i ubedljivija, Novosađani su konstantno npadali, ali nisu postigli drugi gol i u finišu su kažnjeni.

Sedam minuta pre kraja konačan rezultat postavio je Budnik i tako dao svojoj ekipi veliku šansu pred revanš koji se igra za sedam dana.
Starsport
Tok meča:

Vojvodina je od starta krenula veoma ofanzivno, pa se u prvih desetak minuta igrali gotovo sve vreme na polovini gostiju. Nekoliko opasnih napada organizovali su Novosađani, Paločević i Meleg su prednjačili, ali je ostalo 0:0.

Ipak, ekipa Nenada Lalatovića nastavila je da napada. Nije bilo mnogo šansi, ali Vojvodina je igrala veoma dobro i zbog toga je nagrađena u 30. minutu. Lopta je stigla do Siniše Babića koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i rutinirano je savladao golmana gostiju.

Zaigrao je Dinamo ofanzivnije posle primljenog gola. Imali su gosti nekoliko solidnih napada i polušansi, ali je najbliža golu bila Vojvodina u samom finišu prvog dela. Ipak, pogodak je opravdano poništen pošto je posle kornera Babić bio u ofsajdu, a to je bila i poslednja prilika u prvom delu.

Nije bilo promena u sastavima timova na poluvremenu, a u nastavku je Dinamo bio ofanzivniji što je i bilo očekivano.

Vojvodina je nastavila sa dobrom igromi posle 15-ak minuta ponovo su preuzeli kontrolui. Usledili su ponovo naleti domaćina, u 67. minutu Trujić je sjajno šutirao, ali ipak nije bio precizan.

Ipak, srpski klub nije izdržao do kraja. Osam minuta pre kraja gosti su iznenada došli do izjednačenja. Posle akcije iz kornera na drugoj stativi je El Monir sjajno zahvatio loptu i doneo vredan gol u gostima Dinamu.

Do kraja meča Voša nije uspela da povrati prednost i ode u Minsk sa barem 2:1, pa će Dinamo ipak biti favorit za prolaz dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: