Krenuo tandem maraton od Kragujevca do Mostara

Tandem biciklistički maraton u kome učestvuje deset biciklista krenuo je u sredu iz Kragujevca ka Mostaru.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

16:42

Krenuo tandem maraton od Kragujevca do Mostara
Foto: Getty images

Tandem biciklistički maraton "Kragujevac – Mostar 2016" organizuju paraolimpijski klub "Junior" i biciklistički klub "Radnički", a pokrovitelji su Grad Kragujevac i ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji.

U trci učestvuje tri tandem i četiri solo bicikla. Maraton je ove godine startovao ispred Sportskog centra "Iskra" za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom koji je nedavno otvoren.

"Jedinstvena tradicija, jedinstveni ljudi i povezivanje Mostara i Kragujevca je jedna stvarno perfektna ideja, koja već dugo traje. Od obnavljanja mosta u Mostaru to je 10. maraton koji ide ka Mostaru iz Kragujevca i zaslužuje podršku", rekao je novinarima u Kragujevcu ambasador BiH Lazar Mirkić koji je ispratio bicikliste.

Maraton je ove godine u znaku dva jubileja, 40 godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju Kragujevca sa gradom Mostarom i decenije od obnovljene saradnje ova dva grada.

Učesnici 13. tandem biciklističkog maratona preći će trasu dugu preko 400 kilometara i napraviti kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Kragujevčani će učestvovati i na na plivačkom mitingu i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru. U nedelju, 31. jula na centralnoj manifestaciji, Kragujevac će predstavljati pet takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: