Ruis: Ako sam dao gol Šahtjoru, mogu i Partizanu

Fudbaler Crvene zvezde Džon Hairo Ruis izjavio je da ga inspirišu velike utakmice i poručio da veruje da će postići gol u večitom derbiju protiv Partizana.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 05.07.2016.

14:52

Ruis: Ako sam dao gol Šahtjoru, mogu i Partizanu
Foto: StarSport

Fudbaler sa Kostarike došao je kao veliko pojačanje iz ukrajinskog Dnjipra i trebalo bi da donese kvalitet više u napadu na Ligu šampiona.

"Znam da je duel sa Partizanom veoma važna utakmica, mnogo se priča o njoj... Jedva čekam da osetim taj pritisak i ambijent i budem deo sve toga. Naravno da mogu da postignem gol Partizanu, kao što sam to učinio protiv Šahtjora. Ako budem u dobroj formi verujem da ću biti strelac", rekao je Ruis Tanjugu na pripremama u Termama Čatež.

Ruis ističe da je svestan da se od njega puno očekuje.

"Svestan sam da se puno od mene očekuje. Normalno je da uprava, igrači i navijači od pojačanja traže mnogo, trudiću se da pomognem timu da ispuni svoje ambicije", kaže Kostarikanac.

Iza Ruisa je dobra sezona u Dnjipru, postigao je šest golova u tamošnjem šampionatu i osvežio karijeru posle odlaska iz Lila.

"Postizao sam golove Metalistu (dva pogotka) i Šahtjoru, napunio sam samopouzdanje. To će mi pomoći samo da igram još bolje", optimista je krilni fudbaler.

Prema njegovim rečima crveno-beli imaju kvalitet da odbrane šampionsku titulu u Srbiji i plasiraju se u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

"Svi su me lepo dočekali u Zvezdi, osećam se ugodno i sve je za sada kako treba. Vidi se odmah da je ekipa veoma kvalitetna i da može da odbrani titulu, ali i napravi velike uspehe u Evropi", dodao je Ruis.

On ne krije da je jedan od razloga dolaska u Crvenu zvezdu želja da se dobrim igrama vrati u reprezentaciju Kostarike, čiji je dres A tima oblačio četiri puta, uz jedan gol.

"Svakim danom treniram sve jače zbog toga, a u mojoj zemlji znaju da sam prešao u veliki klub. Verujem da ću se nametnuti selektoru", zaključio je Ruis.

Ruis najviše vremena provodi u društvu saigrača koji govore isti jezik, Ugom Vijeirom i Luisom Ibanjesom, zbog čega su dobili novi nadimak "Trios pekenjos", ili Trojica malih (Trios pekenjos).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: