Stefan Jzuil se kvalifikovao za zlatnu flotu

Mladi srpski jedriličar Stefan Juil kvalifikovao se za zlatnu flotu na Svetskom prvenstvu u jedrenju u klasi optimist u Portugalu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 29.06.2016.

23:00

Stefan Jzuil se kvalifikovao za zlatnu flotu
Getty images

Juil, član Akademskog jedriličarskog kluba iz Beograda, kvalifikovao se za zlatnu flotu koju čini 64 najbolja jedriličara sveta.

On je ostvario najbolji rezultat za Srbiju u istoriji svetskih prvenstava u klasi optimist, u kojoj se takmiče deca do 15 godina.

Klasa jedrenja optimist se smatra podlogom za uspešna medjunarodna takmičenja. Mnogi od svetskih najuspešnijih takmičara su karijeru počeli u optimist klasi.

Svetsko prvenstvo održava se od 25. juna do 5. jula i učestvuje 255 najboljih svetskih juniorskih takmičara uzrasta do 15 godina, iz 59 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: