Simultanka Milera, Zvezda sa +31 do vođstva

Crvena zvezda povela je u finalu Superlige Srbije protiv Partizana, pošto je bila izuzetno ubedljiva na otvaranju serije u hali 'Aleksandar Nikolić' – 84:53.

Izvor:

Petak, 03.06.2016.

21:00

Simultanka Milera, Zvezda sa +31 do vođstva
StarSport

Naredni duel na programu je u nedelju u istom terminu, samo što će tada ulogu domaćina imati crno-beli.

Crveno-beli su odigrali maestralno, šutirali su iz igre sa gotovo 60 odsto uspešnosti, pogodili 10 trojki iz 21 pokušaja, a briljirao je Kvinsi Miler sa 24 poena (5/9 za dva, 4/5 za tri), šest skokova i dve blokade.

Tim Dejana Radonjića preuzeo je kontrolu nad susretom već sredinom uvodne deonice, do odmora je stvorio dvocifrenu prednost, da bi serijom 24:6 najavio izuzetno ubedljiv trijumf koji je usledio.

Osim Milera, koji je ubacio čak 20 poena u prvom poluvremenu, kod pobednika se istakao još Stefan Jović sa 15 poena (6/8 za dva, 0/1 za tri) i po dva skoka i asistencije, a dvocifren je bio još i Marko Simonović sa 11 poena (1/1 za dva, 3/6 za tri) i četiri uhvaćene lopte.

Vasilije Micić dodao je devet, Luka Mitrović osam uz sedam skokova, a Majk Cirbes šest i skok manje.
StarSport
Kod crno-belih su gotovo svi podbacili, a dvocifren učinak imao je samo Deron Vilijams sa 10 poena (3/9 za dva) i pet skokova, dok je Kevin Džons zabeležio jedan manje (3/7 za dva, 1/3 za tri).

Džamar Vilson završio je meč sa osam poena, a Aleksandar Cvetković upisao je šest, s tim da je plejmejker gostiju morao da izađe iz igre sredinom meča zbog povrede zadnje lože – što može biti dodanti problem za Partizan.

Šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri trijumfa – Zvezda igra za svoju 17, a Partizan za 22. titulu.

Veliko finale igra se igra u formatu 1-1-1, a mečevi su na programu na svaka dva dana.

U subotu počinje i borba za treće mesto između Mega Leksa i FMP Železnika, a pobednik te serije igraće u regionalnoj ABA ligi naredne sezone.
StarSport
Edo Murić otvorio je meč pogođenom trojkom, usledio je promašaj Tarenza Kinzija na drugoj strani sa iste udaljenosti, da bi potom Džamar Vilson pogodio dugu dvojku. Prve poene za domaćina upisao je Stefan Jović iz teške pozicije, a isti igrač lako je položio pošto je Majk Cirbes ukrao loptu Vilsonu. Usledili su pogoci Luke Mitrovića s jedne i Kevina Džonsa s druge strane, pre nego što je Džons krunisao sjajnu akciju svog tima – 6:9.

Odgovorio je Cirbes na drugoj strani dobrom igrom ispod koša i pogotkom iz horoga, pre nego što je Darel Vilijams promašio oba slobodna bacanja, posle drugog faula Kinzija. Prvo vođstvo crveno-belima donosi Kvinsi Miler, postigavši i deseti poen svoje ekipe iz reketa. Cvetković je potom pogodio jedno slobodno bacanje, dok je Vasilije Micić oba puta bio precizan na suprotnoj strani – 12:10.

Zvezda je u finišu prve deonice propustila nekoliko prilika da stvori osetniju prednost, posle dobrih izdanja u odbrani, da bi to kaznio Džons trojkom iz kornera preko Cirbesa. Međutim, Miler odgovara prvom trojkom za svoj tim, posle čega Branko Lazić krade loptu Aleksandru Cvetković i baca elej-up za Milera, a Aleksandar Džikić reaguje tajm-autom na seriju 7:0. Tim Dejana Radonjića je u poslednji minut ušao sa šest poena prednosti, što je Miler sačuvao sa linije bacanja svojim devetim poenom – 21:15.
StarSport
Druga deonica počela je trojkom Marka Simonovića, dok Partizan nije imao rešenja u napadu, pa se sve svodilo na neprecizne pokušaje sa distance. Imala je Zvezda priliku da dodatno uveća svoju prednost, ali je Vasilije Micić 'prodao' tri lopte. U međuvremenu, domaćin je oštećen jer nije priznat Jovićev pogodak – iako je lopta najpre pogodila tablu prilikom polaganja. Prvi pogodak za crno-bele u drugih deset minuta ubacio je Cvetković uz faul, a zatim je bio siguran i sa linije penala – 24:18.

Sredinom prve deonice crveno-beli došli su u problem sa realizacijom, a to nije promenio ni tajm-aut Radonjića, pošto je Cirbes promašio posle dobre igre leđima. To je još jednom kaznio Cvetković i primakao svoj tim na svega dva poena zaostatka. Zvezda je upisala novu grešku, a Miler ličnu grešku, ali je već u sledećem napadu odigrao dobru odbranu i pogodio svoju drugu trojku – 30:24.

Nastavio je Miler da igra kao u transu – posle nove dobre odbrane pogađa još jednu trojku, a potom zakucava posle ukradene lopte Kinzija za prvu dvocifrenu prednost na meču (32:22) i svoj već 17 poen. Novi nalet domaćina delimično su zaustavili Novica Veličković, jednim pogođenim bacanjem, i Džons prvi košem crno-belih iz reketa, ali je Kvinsi bio neumoljiv – novim pogotokom za tri, svojim četvrtim iz isto toliko pokušaja. Tačku na prvo poluvreme stavio je Micić trojkom uz zvuk sirene iz izuzetno teške pozicije bez balansa – 42:27.
StarSport
Na startu drugog poluvremena Cvetkovićev promašaj prikucao je Vilijams, dok je na drugoj strani Vladimir Štimac upisao svoje prve poene. Dodatni problem za Partizan dogodio se posle svega dva minuta igre u nastavku, kada je Cvetković morao van igre jer je osetio bol u zadnjoj loži – 44:33.

Vilson je vezao četiri poena i nagovestio bolju igru svog tima, ali je Zvezda i ovoga puta imala odgovor. Jović je Vilsonu odgovorio zakucavanjem i polaganjem, da bi zatim četiri vezana poena zabeležio i Vilijams. Mitrović u međuvremenu pogađa novu trojku za domaćina, a Jović sa linije bacanja, polaganjem donosi domaćinu novu najveću prednost – 56:38.

Ništa se nije promenilo ni posle novog tajm-auta Džikića, Miler pogađa za dva za dvadeset poena razlike za Zvezde, Veličković u sledećem napadu promašuje sve, a seriju crveno-belih nastavio je Stefan Jović svojim devetim poenom u trećoj četvrtini. Nastavio je Partizan da se muči, Vilson je još jednom pogodio samo prvo slobodno bacanje, Murić je promašio za tri, a šampion nastavio da uvećava svoje vođstvo sa linije bacanja. Momenat koji je obežio poslednji trenutke treće četvrtine jeste fenomenalna blokada Gududrića na Muriću – 64:39.
StarSport
Ni poslednja deonica nije nam donela ništa novo, Lazić je pogodio osmu trojku za svoj tim, iz 14 pokušaja, Vrabac je zatim bio precizan uz faul, ali ne i sa linije, da bismo na drugoj strani videli novo zakucavanje Milera. Pokušao je Džikić izmenama do prodrma svoj tim, međutim nijedna varijanta nije donela željeni boljitak za crno-bele – 69:41.

Adin Vrabac pogodio je sa distance posle duže vremena, ali je usledio ekspresan odgovor Milera, a zatim i nova trojka Simonovića. Dejan Radonjić iskoristio je situaciju na terenu da odmori igrače koji su dali najveći doprinos ubedljivoj pobedi, pa je u poslednjih pet minuta viđena nešto opuštenija igra na obe strane, iako Zvezda nije dozvoljavala da joj prednost 'padne' – 72:45.

U preostala četiri minuta meča, Kinzi je zabeležio svoje prve poene, dok je Štimac posle blokade učinio isto. U timu Partizana raspoloženi za igru u finišu bili su samo Vilijams i Vrabac, ali crveno-beli nisu 'spuštali gas' sve do samog kraja. Simonović je još jednom bio precizan za tri, svoju seriju nastavio je i Štimac, a Zvezda je izuzetnu partiju završila sa jednim od ubedljivijih trijumfa ove sezone – 84:53.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

654 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: