Savićević: Kosovo u UEFA ušlo na nelegalan način

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević rekao je za hrvatski ’Indeks’ da je prijem Kosova u UEFA politička odluka.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

21:38

Savićević: Kosovo u UEFA ušlo na nelegalan način
Starsport

U medijima se spekulisalo da je Savićević kao predsednik FS Crne Gore takođe dao podršku Kosovu na tajnom glasanju, ali on kaže da je Kosovo u UEFA ušlo na nelegalan način.

"UEFA je tu napravila veliku grešku. Reprezentaciji Kosova i njenim klubovima trebalo je dozvoliti odigravanje utakmica. Međutim, Kosovo je u UEFA ušlo na jedan sasvim nelegalan način. Skupština UEFA srušila je statut UEFA. Ako je za Crnu Goru bilo potrebno primanje u Ujedinjenim Nacijama, za Kosovo to nije bilo potrebno. Ljudi su bili izlobirani sa svih strana i tog dana je politika pobedila fudbal. Naravno, ponavljam, fudbal se mora igrati i na Kosovu, i na svim delovima sveta. Ne treba ih zabraniti. Eto, na primer, ja sam s ostatkom bivše reprezentacije Jugoslavije propustio tri velika takmuičenja zbog takvih stvari i nama su zabranili da igramo fudbal. Želim da se politika odvoji od sporta, ali očigledno to ne može. Svi bi trebalo da igraju fudbal, ali se stvari moraju rešavati na pravi način".

On je dodao i da će regionalna liga u fudbalu teško zaživeti.

"Regionalna liga teško može zaživeti. Malo je termina. U većem delu ne može se igrati zimi. Da su vremenski uslovi drugačiji moglo bi se organizovati jedno takvo takmičenje. Takođe, pitanje je da li bi UEFA priznala to prvenstvo, koje ne bi značilo ništa bez takmičarskog naboja. Naravno, tu se postavlja i pitanje sigurnosti. Gorelo bi i verojatno bi bilo problema. S druge strane, da se igra bez podrške navijača čemu bi služila spomenuta liga. Ima dosta stvari protiv. Gledajte, u Crnu Goru svake sezone od UEFA uđe od 700 hiljada do milion i 150 hiljada evra kroz evropske kvalifikacije, a još 200 hiljada ukoliko neki klub prođe dalje. To je veliki novac za naše klubove, koji od toga praktično žive".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: