Druga pobeda, Muslin "oživeo" Srbiju

Fudbaleri Srbije pobedili su Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na novosadskom ’Karađorđu’.

Izvor: ÐN

Utorak, 31.05.2016.

20:12

Druga pobeda, Muslin
Foto: StarSport

Ovo je bio drugi meč novog selektora Slavoljuba Muslina otkad je preuzeo ’Orlove’ i drugi trijumf, pošto je nedavno rezultatom 2:1 pobeđen Kipar.

Ponovo je selektor „promešao karte“, a naš nacionalni tim uspeo je da slavi i pored ne baš sjajne igre.

Izraelci su na početku meča nekoliko puta opasno pripretili, ali je Srbija povela u 33. minutu pogotkom kapitena Branislava Ivanovića.

Defanzivac Čelsija dobro se snašao posle dodavanja Saše Zdjelara i, iako je napravio faul nad golmanom, uspeo da ga savlada, uputivši loptu preko glave sa zemlje.

’Orlovi’ su na odmor otišli sa minimalnom prednošću, Muslin je napravio nekoliko izmena na početku drugog poluvremena, a gosti stigli do izjednačenja već u 48. minutu.
Foto: StarSport
Marko Grujić naivno je oborio jednog protivničkog igrača na ivici kaznenog prostora i Izrael je dobio penal. Siguran izvođač bio je ’Izraelski Suares’ Eran Zahavi.

Međutim, kvalitet naše ekipe došao je do izražaja u finišu meča i Nemanja Milunović postigao je pobedonosni pogodak 15-ak minuta pre kraja. Zoran Tošić je izveo korner, odbrana gostiju loše je reagovala, a defanzivac BATE Borisova je uz malo sreće pogodio gornji levi ugao.

Duel je zatvorio Dušan Tadić fantastičnim pogotkom u 88. minutu, kada je prihvatio jedan odbitak iz kaznenog prostora i sa nekih 20 metara pogodio same rašlje gola Izraela.

Sledeću utakmicu Srbija igra 5. juna protiv Rusije u Monte Karlu.

Tok meča:

Foto: StarSport
U prvih desetak minuta nije bilo previše velikih prilika, osim nekoliko pokušaja srpske reprezentacije preko Aleksandra Kolarova i Andrije Pavlovića. Izrael se opredelio da čeka polukontre i kontre, a jedan napad iz 10. minuta mogao je da im donese prednost.

Posle centaršuta sa desnog boka očajno su reagovali Nemanja Milunović i Bane Ivanović, loptu je prihvatio Zahavi, a volej uhvatio Munas Dabur koji je bio neprecizan.

Samo pet minuta kasnije moglo je da bude 1:0 za ’Orlove’ – Zoran Tošić odličnim lažnjakom oslobodio se čuvara na levoj strani, šutirao slabijom nogom, ali je njegov udarac odbranio Dudu Goreš.
Foto: StarSport
To je bio početak inicijative Srbije, koja je desetak minuta kasnije mogla do prvog gola. Nikola Stojiljković je odlično skočio na centaršut Sedlara sa desnog boka, lopta je išla u donji levi ugao, ali je ponovo čuvar mreže gostiju izašao kao pobednik.

Ipak, ništa nije mogao u 33. minutu – odbitak posle kornera Saša Zdjelar vratio je glavom u peterac. Tamo se nalazi Ivanović, ali nije najjasnije da li bio u ofsajdu. Skočio je na loptu, tom prilikom došlo je do kontakta sa golmanom Gorešom i obojica su pali na zemlju. Kapiten Srbije se sjajno snašao i sedeći, preko glave, pogodio mrežu – 1:0.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, pa je Srbija na odmor otišla sa minimalnom prednošću.
Foto: StarSport
Na početku drugog poluvremena obojica trenera napravila su po nekoliko izmena, a Slavoljub Muslin ubacio je Antionija Rukavinu, Nikolu Maksimovića i Slobodana Rajkovića umesto Sedlara, Ivanovića i Spajića, dok je Marko Grujić u veznom redu zamenio Zdjelara.

Upravo je Grujić bio u centru pažnje već u 48. minutu – naivno je oborio jednog igrača na ivici kaznenog prostora i Izrael je dobio penal. Siguran izvođač bio je ’Izraelski Suares’ Eran Zahavi koji je pogodio za 1:1.

Nešto kasnije Rukavina je odlično šutirao sa više od 25 metara, kada je Goreš krajnjim naporom odbranio, pre nego što je Srbija propustila da šutira posle dva dobra napada po levoj strani.

Izraelci su uzvratili u 60. minutu – Milivojević je pogrešio u pokušaju da odigra poprečnu loptu, usledila je brza kontra gostiju, a plasirani udarac Belišona Predrag Rajković izbacio je u korner.
Foto: StarSport
Usledio je period nešto sporije igre, 'Orlovi' nisu bili preterano angažovani, što je zasmetalo publici koja je počela da zviždi našim igračima. Muslin je reagovao, u igru je ušao i Dušan Tadić, a Srbija je momentalno postala mnogo ofanzivnija.

Kada Izraelci nisu iskoristili nekoliko dobrih situacija, kazna ih je stigla u 74. minutu. Prethodno je Rukavina izborio novi korner, a odlično ga je izveo Tošić. Odbrana je loše reagovala, lopta je došla do Nemanje Milunovića, koji je prihvatio, šutirao iz poluvoleja, ona se odbila od zemlje i uz malo sreće prevarila golmana Izraela – 2:1.

U sledećih desetak minuta nije se desilo ništa zanimljivo, osim što je Tošić mesto ustupio Aleksandru Mitroviću.

Međutim, da navijači odu zadovoljni sa ’Karađorđa’ pobrinuo se njihov miljenik Dušan Tadić. Nekadašnji vezista Vojvodine, a sada Sautemptona, prihvatio je jedan odbitak iz kaznenog prostora i sa nekih 20 metara pogodio same rašlje gola Izraela – 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: