Kari i Tompson neće kući, šampion ostao u životu!

Golden Stejt Voriorsi smanjili su na 3-2 u pobeda u finalu zapadne konferencije NBA lige, pošto su savladali Oklahoma Siti Tandere u petom meču – 120:111.

Izvor:

Petak, 27.05.2016.

08:13

Kari i Tompson neće kući, šampion ostao u životu!
Getty Images

Aktuelni šampion izbegao je eliminaciju, ali će sada morati da uradi isto i trijumfuje za dva dana u Oklahomi ukoliko ne želi da siđe sa trona i preda krunu.

Domaćina su u Ouklendu predvodili Stefen Kari i Klej Tompson, ubavivši kombinovano 58 poena, a ovoga puta nije izostala ni podrška ostalih saigrača.

Šesti duel na programu je u noći između subote i nedelje na parketu Tandera, a eventualni sedmi meč dva dana kasnije u Ouklendu.

"Nećemo kući, nećemo kući!", urlao je Kari iz sveg glasa, a zatim ocenio da je njegova ekipa uradila tačno ono što je bilo potrebno, "Uradili smo tačno šta je bilo potrebno, pošto bismo uvek trebali da pobeđujemo kod kuće. Takođe, svesni smo šta sada trebali da radimo kako bismo nastavili da idemo napred, a isto tako smo znali šta nam i poraz donosi. Pored toga, drugačija motivacija vam ni ne treba".

Upravo je dvostruki MVP najjače lige sveta bio najefikasniji u svom timu sa 31 poenom (6/12 za dva, 3/8 za tri), sedam skokova i šest asistencija, ali i po pet ukradenih i izgubljenih lopti.
Getty Images
Njegov 'Spash brother' dodao je četiri poena manje (6/12 za dva, 2/9 za tri) i pet uhvaćenih lopti, a značajan doprinos imao je i Endrju Bogut sa 15 poena i 14 skokova.

Drejmond Grin upisao je 11 poena i 13 skokova, Moris Spejts dodao je 14 sa klupe, a Andre Igudala osam.

Za drugi, odlučujući brejk gostima nisu bile dovoljne ni nove fenomenalne partije svoja dva najbolja igrača – Kevin Durent predvodio je Tandere sa 40 poena (9/20 za dva, 3/11 za tri), sedam skokova i četiri asistencije, dok je Rasel Vestbruk ubacio 31 (8/20 za dva, 3/8 za tri), uz osam uspešnih dodavanja i sedam uhvaćenih lopti.

"Momci sa njihove klupe su ušli i pogađali šuteve, pravili akcije i otvorene pozicije... Znamo da se sada vraćamo na naš parket, ali ne smemo da se opuštamo", rekao je Durent.

U prvoj petorci gostiju dvocifren je bio samo još Serž Ibaka sa 13 poena i osam skokova, dok je Entoni Morou sa klupe doprineo sa 10 poena. Stiven Adams je pored deset poena imao i šest uhvaćenih lopti, dok je Andre Roberson imao šest poena i isto toliko skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: