Zlato i za Bobanu Veličković u Svetskom kupu

Srpska reprezentativka u streljaštvu Bobana Veličković osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Minhenu.

Izvor:

Sreda, 25.05.2016.

14:11

Zlato i za Bobanu Veličković u Svetskom kupu

Bobana Veličković je pobedila s rezultatom od 199,7 krugova, što je 0,6 bolje od drugplasirane Sanje Franke iz Španije.

Treće mesto osvojila je Mengksue Žang iz Kine s rezultatom od 179,4 krugova.

Bobani Veličković je ovo druga medalja u Svetskom kupu. Ona je prošle godine takođe u Minhenu osvojila srebrnu medalju.

U kvalifikacijama je ostvarila rezultat od 385 krugova, pa je u finale ušla kao poslednja, osma.

Od treće serije u finalu Bobana Veličković je preuzela vodjstvo, a samo ga je u jednom trenutku ispustila. Ona je posle 15. dijabole pala na drugo mesto, ali se već posle naredne vratila na lidersko mesto koje je zadržala do kraja.

Ovo je druga medalja za Srbiju na SK u Minhenu. Prvu je, u subotu, osvojila Andrea Arsović, koja je osvojila zlatnom medaljom vazdušnom puškom.

Vazdušnim pištoljem danas su gadjale i Zorana Arunović, koja je zauzela 28. poziciju, i Jasna Šekarić, koja se plasirala na 44. mesto, u konkurenciji od 104 takmičarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: