Muslin najavio: Igraćemo ofanzivnije

Novi selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da ga raduje želja reprezentativaca i dodao da od njih očekuje da se prilagode novim zahtevima.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

19:09

Muslin najavio: Igraćemo ofanzivnije
Starsport

"Imali smo jedan trening, upoznali se, raduje me želja svih reprezentativaca. Oni su igrači visokog nivoa, očekujem da se prilagode novim zahtevima, ispune ono što budem tražio od njih. Ne sumnjam da će svi dati maksimum, jer vidim da je prisutna velika želja", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Užicu, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Muslin je prošle nedelje preuzeo reprezentaciju Srbije, a na klupi će debitovati u sredu od 17 časova, u prijateljskoj utakmici s Kiprom u Užicu.

On je najavio da će Srbija igrati u novom sistemu, ofanzivnije.

"Meni je važno da se igrači što brže prilagode tom sistemu. Sigurno je samo da ćemo delovati mnogo ofanzivnije, igraćemo s više napadača. Želimo da budemo efikasniji, opasniji po gol protivnika, ubedljiviji u završnici. Hoćemo da krenemo napred, u svakom smislu", naveo je Muslin, koji je pozvao nekolicinu mladih igrača u tim.

Selektor je rekao da zna tim, ali nije želeo da ga saopšti.

"Sada neću da računam na one igrače koji su tokom vikenda imali naporne mečeve, a to znači priliku za neke nove snage. Dobiće šansu da me ubede da mogu na njih da računam i kada počnu kvalifikacije. Sve zavisi samo od igrača", dodao je Muslin.

Reprezentativac Nemanja Matić rekao je da je atmosfera u ekipi dobra, da očekuje pune tribine stadiona u Užicu i da samo ostaje da "budemo pravi na terenu".

"Igrali smo u Užicu protiv 'novinara' kada je selektor bio (Siniša) Mihajlović i videli smo lep ambijent. Narod ovog kraja voli fudbal, voli reprezentaciju i uveren sam da će doći u velikom broju. A s pravom, iskrenom podrškom, sve je lakše", rekao je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: