Emeri: Za navijače i Puertu; Koke: Savršena noć

Trener Sevilje Unai Emeri kaže da je njegov tim zaslužio da uživa u tituli Lige Evrope, trećoj uzastopnoj i petoj ukupno.

Izvor: SO

Četvrtak, 19.05.2016.

08:34

Emeri: Za navijače i Puertu; Koke: Savršena noć
Getty Images

Andalužani su u finalu savladali Liverpul sa 3:1, iako su gubili na poluvremenu.

“Ovo je naše takmičenje, Liverpul je vodio i mogao je da pobedi, ali igrali smo sa mnogo više samopouzdanja posle našeg prvog gola. U poluvremenu smo hteli da napravimo red u glavi, trebalo je da igramo svoju igru“, kaže Emeri.

“Naš pravi uspeh jeste ono što smo radili na putu do titule, uživali smo i sada smo ponovo šampioni. Ovi trenuci su jedinstveni, moramo da uživamo u njima, iako nas čeka i finale Kupa kralja“, dodao je trener Sevilje.

U razmaku od 25 minuta u drugom poluvremenu Sevilja je postigla tri gola.

“Morali smo nešto da uradimo na poluvremenu jer je Liverpul sjajan tim. Morali smo da verujemo u sebe i da se osećamo kao da smo na svom stadionu. Navijači su bili neverovatni – dali su sve od sebe i mi se odmah osećamo zaštićenijim. Sa nama je bio i Antonio Puerta (preminuli fudbaler koji je tokom karijere igrao samo za Sevilju, prim. aut), ovo je pboeda za sve njih“, kaže Emeri.
Getty Images
Heroj utakmice bio je dvostruki strelac Koke.

“Savršena noć za Sevilju i za mene jer nisam baš navikao da dajem golove i ovo ću pamtiti do kraja života. Meč je bio težak, njihov gol nam je otežao stvari, ali izašli smo u nastavku još motivisaniji na teren“, rekao je Koke i dodao:

“Znamo da je Liverpul poznat po istorijskim preokretima, uspeli su nešto slično protiv Borusije Dortmund, razmišljali smo i o tome, nismo želeli da se opustimo i da dozvolimo tako nešto. Na poluvremenu nam je trener rekao da treba da zamislimo da igramo kod kuće. Većinski su bili njihovi navijači na tribinama, ali su naši bili glasniji“.

Posle pete titule u Ligi Evrope Sevilja će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: