Novak: Bio sam i ranije u ovakvoj situaciji

Novak Đoković izjavio je da ne bi bilo nezasluženo ni da je Kei Nišikori pobedio u polufinalu turnira u Rimu.

Izvor: SO

Nedelja, 15.05.2016.

08:10

Novak: Bio sam i ranije u ovakvoj situaciji
Getty Images

Srpski teniser slavio je sa 2:6, 6:4, 7:6 (7-5) i u finalu od 17 sati sastaće se sa Endijem Marijem.

“Od početka je Kei pokazivao da zna koji mu je plan, izašao je odlučan, pogađao je blizu linija i po dijagonali i po paraleli, bio je agresivan na riternu, odigrao je bez greške prvi set. Onda sam znao da ću imati malu priliku i da moram da se dignem za taj trenutak, što sam i učinio“, rekao je Novak i dodao:

“Igrao sam još bolje nego u meču sa Nadalom. Svaka čast i Keiju na borbi i na načinu na koji je igrao velike poene, ne bi bilo nezasluženo ni da je on pobedio. Ovaj meč je odličan primer kako duel može da bude odlučen u nekoliko udaraca, bilo je 112:111 u poenima i tačno taj poen je bio razlika“.

Novak se na početku meča povredio tako što je udario sebe ramom reketa u skočni zglob pokušavajući da istrese šljaku iz patika.

“Bila je to čudna situacija, udario sam se prilično jako – bolelo je, ali bol se postepeno smanjivao, da bi se onda ponovo pojavio u finišu“.

Posle napornih mečeva ove nedelje, Novak ima malo vremena da se oporavi za finala, 18 i po sati između dva meča.

“Nemam baš mnogo vremena da se oporavim, ali bio sam i ranije u ovakvim situacijama, daću sve od sebe“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: