Nadal: Igranje u Novakovoj eri? I sreća i nesreća

Rafael Nadal nije bio nezadovoljan posle novog poraza od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2016.

11:27

Nadal: Igranje u Novakovoj eri? I sreća i nesreća
Getty images

Đoković je u petak savladao Španca sa 7:5, 7:6 u četvrtfinalu Mastersa u Rimu i tako povećao prednost na 26-23 u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

Najbolji teniser današnjice u prethodne tri godine u potpunosti dominira u duelima sa Nadalom, pošto je dobio poslednjih sedam i 11 od poslednjih 12 mečeva.

Potpuno neverovatno zvuči podatak da je Đoković dobio 15 uzastopnih setova protiv Nadala. Srpski teniser je takođe postao i prvi igrač u istoriji Open ere koji je nekog svog rivala dobio barem 26 puta.

„Veoma sam srećan što sam bio deo neizvesnog meča, moram da mu čestitam. Odigrao je sjajno. Odigrali smo predivan meč. Danas nisam imao sreće. Imao sam mnogo prilika u prvom setu. Ali, kada neko pobeđuje toliko kao što to on čini u prethodnim godinama, to je veoma važno. U važnim trenucima je pronalazio sjajne udarce. To je to“, rekao je Nadal.

Nadal je zadovoljan sezonom na šljaci, iako nije osvojio titule u Madridu i Rimu. Prethodno je slavio na turnirima u Monte Karlu i Barseloni.

„Nisam razočaran. Takmičio sam se na najvišem nivou protiv najboljeg igrača. Igranje u ovakvom meču mi daje samopouzdanje.“

Konačno, ’Kralj šljake’ se osvernuo i na najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

„Srećan sam što sam deo ovog rivalstva. Govorićemo o tome kada završimo karijere, nadam se da to neće biti uskoro. Osećam se srećno i nesrećno u isto vreme što igram u istorj eri kao i Novak“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: