Fatma Samura prva žena generalni sekretar FIFA

Senegalka Fatma Samba Dijuf Samura izabrana je za generalnog sekretara Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i postala prva žena u istoriji na toj funkciji.

Izvor:

Petak, 13.05.2016.

19:25

Fatma Samura prva žena generalni sekretar FIFA
Getty Images

"Fatma je žena sa ogromnim međunarodnim iskustvom, koja je radila na nekim od najizazovnijih pitanja našeg vremena. Ona je pokmazala sposobnost da vodi timove, poboljša organizaciju i što je za nas u FIFA posebno važno, shvata koliko su važni transparentnost i odgovornost", obrazložio je predsednik FIFA Đani Infantino njeno imenovanje delčegatima Kongresa u Meksiko Sitiju.

Samura ima 54 godine, poslednje dve decenije vodi programe Ujedinjenih nacija u Africi, a trenutno je angažovana na humanitarnom projektu u Nigeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: