Burusis: Kako sam prevazišao očekivanja?

Janis Burusis u 33. godini igra sezonu karijere, a sa Laboral Kučom pokušaće da pokori Evropu u Berlinu.

Izvor: AK

Petak, 13.05.2016.

11:56

Burusis: Kako sam prevazišao očekivanja?
Foto: Getty images

Kada je napustio Real mnogi su mislili da je njegova karijera gotova, ali je on napravio fantastičan potez dolaskom u Vitoriju odbivši u međuvremenu ponudu iz Kine.

Grčki centar je jedan od najboljih igrača Evrolige ove sezone, a iako je njegov tim autsajder na Fajnal-foru, on smatra da je sve moguće.

Foto: Getty images
"Mi smo borci, to smo dokazali već. Igraćemo svoju igru, ako bude malo sreće svašta može da se dogodi. Život donosi čudne igre. Ne možeš znati šta će se dogoditi u Berlinu", rekao je Burusis.

Nakon uglavnom sekundarne uloge u Olimpijakosu, Emporio Armaniju i Realu, Burusis je konačno u timu iz Vitorije pokazao svoj pun potencijal, iako je već košarkaški veteran.

"Moji saigrači su mladi, neiskusni. Čim sam stigao u tim trener Perasović mi je rekao da moram da budem vođa, da ih usmeravam. To mi je donelo sjajan osećaj odgovornosti i to se prelilo na teren. Stvar koji su pokazali prema meni, njihovo poverenje, učinili su da prevaziđem svoja ograničenja", istakao je Grk.
Foto: Getty images
Burusis je već godinama jedan od boljih centara u EL, od 2008. samo jedne sezone nije imao dvocifren učinak, ali nikad se nije preterano isticao kao ove.

"Ono što sada pokazujem u Laboralu sam uvek posedovao kao igrač. Samo nisam imao sličnu priliku i ulogu da budem lider. Činjenica da mi tim ceruje i da sam glavni kreator igre u reketu, mnogo mi pomaže", dodao je Burusis.

Burusis ove sezone prosečno beleži 14,6 poena uz 8,9 skokova i 2,3 asistencije po meču u Evroligi, uz 11 dabl-dabl učinaka na 27 mečeva.

Laboral će u polufinalu Fajnal-fora Evrolige u Berlinu igrati protiv Fenerbahčea, u petak od 21 čas. Prethodno će turnir otvoriti ruski duel CSKA i Lokomotive od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: