Repriza Vimbldona u Rimu – Nadal na Kirjosa

Peti teniser sveta Rafael Nadal bez većih problema se plasirao u treće kolo Mastersa u Rimu.

Izvor: ÐN

Sreda, 11.05.2016.

21:19

Repriza Vimbldona u Rimu – Nadal na Kirjosa
Photo by Al Bello/Getty Images

Nadal je u svom prvom meču u prestonici Italije savladao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke, rezultatom 6:3, 6:3.

Rafa je odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno protiv 26. igrača na ATP listi, u prvom setu napravio je jedan brejk, u drugom je tri puta oduzeo servis rivalu i to mu je bilo dovoljno da posao završi za nešto više od 80 minuta igre.

On će se u sledećem kolu sastati sa Nikom Kirjosom koji je u derbiju dana eliminisao Miloša Raonića – 7:6 (7-5), 6:3.

Australijanac je još jednom pokazao da od njega možemo da očekujemo velike stvari – posle razmenjenih brejkova na startu, sačuvao je servis do taj brejka gde je bio sigurniji, a onda ekspresno poveo 5:1 u drugom.

Kanađanin je vratio jedan brejk, ali je Kirjos sigurno odservirao i obezbedio drugi međusobni duel sa Nadalom. Jedini put su se sastali na Vimbldonu 2014. kada je 21-godišnjak iz Kanbere napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji turnira.

Rišar Gaske nije imao problema protiv Andreasa Sepija (6:3, 6:4), a siguran je u španskom derbiju bio David Ferer, koji je sa 6:4, 6:3 izbacio Giljerma Garsija-Lopesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: