Partizan osvojio 13. Kup i spasao sezonu!

Fudbaleri Partizana osvojili su 13. Kup u klupskoj istoriji pobedom nad Javorom u Gornjem Milanovcu sa 2:0.

Izvor: MN

Sreda, 11.05.2016.

18:35

Partizan osvojio 13. Kup i spasao sezonu!
Starsport

Trijumf crno-belima za spas izuzetno burne sezone doneli su Marko Jovanović u 35. i Dušan Vlahović u 97. minutu.

Partizan je bio bolji rival tokom većeg dela susreta, pa je terensku inicijativu materijalizovao pogotkom Marka Jovanovića. On je posle kornera bio najviši u skoku i glavom postigao pogodak.

Konačan rezultat postavio je Vlahović u sedmom minutu sudijske nadoknade. Crno-beli na putu do trofeja nisu primili gol ni na jednom meču.

Ni Javor nije bio bez prilika, Josović je bio najopasniji po gol Šaranova, jednom je pogodio i stativu, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Meč je prekinut početkom drugog poluvremena u dva navrata. Prvo je pomoćni sudija Đurđević tokom bakljade pogođen tvrdim predmetom u glavu, a čim je utakmica nastavljena, „grobari“ su nastavili sa korišćenjem pirotehike, pa je Mažić bio prinuđen da nakratko pošalje igrače u tunel.

Medalje fudbalerima Partizana dodelio je Mustafa Hasanagić, član "Partizanovih beba", koje su na današnji dan pre pola veka odigrali istorijsko finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom. Kapitenu Partizana Saši Iliću pehar je uručio novi selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin.

Tok meča:

Starsport
Javor je zapretio na samom startu preko Josovića, nisu se fudbaleri iz Ivanjice dobro snašli u kaznenom prostoru, ali su izborili aut posle kog nije kreirana kvalitetna akcija.

Usledila je inicijativa Partizana, prvo je Gogua šutirao sa distance tik pored desne stative golmana Javora, a u nekoliko navrata crno-beli su pokušavali da upute udarac iz šesnaesterca, da bi Mihajlović kod prve stative posle centaršuta Golubovića sa desne strane šutirao glavom preko gola.

Ekipa Ivana Tomića najčešće je pretila preko Mihajlovića, ali odbrana Javora dobro organizovana.

U 27. minutu Javor je imao najbolju šansu na meču. Posle greške Bogosavca Javor je izveo prvi korner na susretu sa desne strane, a glavom je Josović šutirao pored druge stative sa pet-šest metara.

Partizan je ubrzo imao odgovor, Mihajlović je šutirao iskosa sa desne strane, oštro je šutirao, Ađuru nije uspeo da ga spreči, ali je Đogatović odbranio i lopta odlazi u korner.

Partizan je poveo u 35. minutu. Pogotku je prethodio volej Vulićevića, ali lopta je zakačila nekoga iz Javora i završila u korneru, koji je izveden sa leve strane. Jovanović je bio najviši u skoku i lopta od prečke završila u golu.
Starsport
Javor je na samom startu drugog poluvremena imao još jednu sjajnu priliku za gol. Josović je dobio dugu loptu, izašao ispred Šaranova, prebacio loptu preko čuvara mreže Partizana, ali nedovoljno jako i ona je udarila u stativu.

Usledio je prekid, jer je pomoćni sudija Dalibor Đurđević pogođen je u glavu tokom bakljadenavijača na početku drugog poluvremena, ali srećom nije teže povređen pa je meč nastavljen.

Nije mnogo prošlo, bakljada je nastavljena, neka pirotehnička sredstva su yavršila na terenu, Mažić je bio prinuđen da ponovo prekine meč i pošalje igrače u tunel. Saša Ilić je otišao do navijača kako bi ih smirio, a glavni sudija je odlučio da se meč nastavi.

Po nastavku utakmice nije bilo previše uzbuđenja na na stadionu u Gornjem Milanovcu. Ali je par minuta kasnije Partizan nekoliko puta zapretio. Prvo je udarac Brašanca izblokiran sa oko 16 metara. On je potom centrirao ka Božinovu, ispred Bugarina Đogatović ispušta,a zatim odmah hvata loptu. Usledio je još jedan opasan prekid koji je izveo Mihajlović, a Brašanac pogađa stativu.

Josović posle udarca iz ugla ponovo preti Partizanu, ali nije dobro zahvatio loptu glavom i otišla je u gol aut.

Utakmica je zbog prekida produžena za devet minuta, a u sedmom minutu Vlahović stavlja tačku na meč. Stevanović je bio u kontri, centrirao ka Vlaoviću koji je bio usamljen na drugoj stativi i glavom se upisao u strelce.

Sastavi:
Partizan: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić, Golubović, Mihajlović, Božinov
Javor: Đogatović, Josović, Docić, Ađuru, Dražić, Stojaković, Crnomarković, Miletić, Đokić, Milović Gajić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: