Kup: Partizan i Javor za trofej

Fudbaleri Partizana i Javora igraće u sredu od 19 časova u Gornjem Milanovcu u finalu Kupa Srbije.

Izvor: AK

Sreda, 11.05.2016.

08:40

Kup: Partizan i Javor za trofej
Foto: StarSport

Crno-beli će igrati za svoj 13. trofej u takmičenju, prvi od 2011. i kontroverznog finala sa Vojvodinom, te spas turbulentne sezone, dok Javor ima šansu da odnese prvi trofej u Ivanjicu u istoriji kluba.

Ove sezone Partizan je bio bolji od Javora u oba meča, u Humskoj je slavio 3:2, a u Ivanjici 2:1, pre nešto više od mesec dana.

"Imao sam do sada četiri prilike da osvojim Kup i nijednom mi se nije posrećilo. Tri puta sam u finalu stao sa Vojvodinom, a prošlog maja sam sa Partizanom poražen od Čukaričkog. Vreme je za trofej, a i osvajanje Kupa bi predstavljalo utehu za naše navijače i učinilo sezonu delimično uspešnom. Kažem delimično, jer se u Partizanu uvek traže dva trofeja", rekao je bek Partizana Miroslav Vulićević.

Dok je Partizan dobio 11 od prethodnih 14 utakmica, uz samo jedan poraz, Javor je posle očajne serije bez ijednog trijumfa na šest utakmica u aprilu, dobio dve od tri u maju.

"Ponosan sam na dosadašnji rezultat u ovom takmičenju. Zasluženo smo u finalu, ostaje još jedan korak i želimo da pobedimo. Nemamo pravo da pretimo Partizanu, jer ga nismo pobedili u prvenstvu 20 utakmica, ali 104 godine duga tradicija Javora nam sugeriše da imamo šansu za trofej i potrudićemo se da ga osvojimo. Partizan igra dobro, učinićemo sve da ga pobedimo, jer pitanje je da li ćemo imati šansu ikada opet da se borimo za Kup", rekao je štoper Javora i bivši igrač Partizana Milovan Milović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: