Itudis: Teo i Nando lideri, ali sistem je glavni

Trener CSKA Dimitris Itudis kaže da iskustvo njegovog tima ne mora nužno da bude prednost u odnosu na Lokomotivu u polufinalu fajnal-fora Evrolige u Berlinu.

Izvor: SO

Ponedeljak, 09.05.2016.

10:22

Itudis: Teo i Nando lideri, ali sistem je glavni
Getty Images

“To ima smisla u teoriji, ali ne mora ništa da znači – može i drugačije da se postavi, oni dolaze na svoj prvi F4 sa velikom odlučnošću, da uživaju u trenutku. Jeste, iskustvo je važno, imamo to u svesti, ali znamo da ćemo morati da da damo maksimum ako želimo da pobedimo“, rekao je Itudis.

Pokretačke snage CSKA ove sezone jesu Miloš Teodosić i Nando de Kolo.

“Mi treneri smo tu da pomognemo igračima, a oni su zvezde. Mi možemo da stavimo nešto na papir, ali oni to ostvaruju. Kada sam došao u CSKA, želeo sam još jednog kreativnog beka uz Tea. Moj posao je da obojici pomognem da se razviju, oni su lideri, ali saigrači im omogućuju prostor dobrim blokovima, dodavanjima itd. To je sistem i ništa ne bi bilo moguće da Fridzon ne daje šuteve, da Kurbanov ne ide na skok, da Hajns ne postavlja dobr blokove... Mogu da spomenem svakog od svojih igrača. Da Voroncević ne širi odbranu, da Hrjapa ne ’ćita’ napad, da Džekson ne pritiska loptu... Dakle, potreban nam je svačiji doprinos“, rekao je Itudis i dodao:

“Pokušali smo da stvorimo tim u kojem svako ima specifičnu ulogu. Doveli smo igrače poput Higinsa, koji je gladan i zna tačno šta može da uradi. Često mi treneri govorimo o celom putovanju, o tome šta je sve potrebno da se dođe do fajnal-fora. I mediji i navijači ne shvataju šta znači biti u timu i imati dnevnu rutinu, sve povrede, emocije... Svi kažu: ’OK, CSKA sigurno ide na fajnal-for’, ali nije lako doći tu“.

CSKA je 13 puta u poslednjih 14 sezona bio na završnom turniru, ali titulu čeka još od 2008. godine.

“Još dve pobede, to nam je potrebno. Toliko je jednostavno“.

Na pitanje šta je ključno za uspeh na fajnal-foru, grčki trener odgovara:

“Detalji, oni prave veliku razliku. Duboko verujem u snagu jedinstva i timski duh – ako nešto pođe kako ne treba, jaki timovi mogu da pronađu plan B ili C, da budu kreativni i agresivni. Kombinacija odbrane i napada je važna – u odbrani je važna odlučnost i timski duh, a u napadu raspored igrača“.

Meč CSKA – Lokomotiva igra se u petak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: