Toni Nadal: Novak može da prestigne Rafu i RF

Novak Đoković u petak je izjavio da veruje da je sposoban da osvoji više Gren slemova od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a sa njim se slaže i Toni Nadal.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2016.

13:06

Toni Nadal: Novak može da prestigne Rafu i RF
Getty images

Rafaelov stric i trener kaže da Đoković igra toliko dobro da je moguće da na kraju karijere ima više Gren slemova od Španca i Švajcarca.

Đoković trenutno ima 11 Gren slemova, tri manje od Nadala i šest manje od Federera.

„Mislim da je moguće da ih Novak prestigne. On igra neverovatno dobro“, kaže Toni koji se osvrnuo i na poraz njegovog pulena u polufinalu Madrida od Endija Marija.

„Bilo je neizvesno iako je smo imali uspone i padove. Rafa je promašivao u odlučujućim trenucima, a Mari je takođe servirao odlično u najvažnijim momentima. Rafa je imao mnogo brejk lopti, ali ih je malo iskoristio. Nije bilo dobro u Madridu kao u Monte Karlu, ali Madrid je jedan od najkomplikovanijih turnira. Protiv Endija mu je falilo malo agresivnosti i malo sreće. Ali, Endi je zaslužio pobedu.“

Toni Nadal veruje da Rafael može da osvoji trofej na Rolan Garosu, ali prvi farotit je ipak prvi igrač sveta.

„Posle pobeda u Monte Karlu i Barseloni protiv odličnih igrača Rafa je jedan od favorita. Ali najveći favorit je Nole.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: