Nadal preživeo Sousu, ide na Marija

Rafael Nadal dobio je prvih sedam gemova protiv Žoaa Souse, ali je na kraju uz mnogo poteškoća obezbedio plasman u polufinale Mastersa u Madridu.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

18:20

Nadal preživeo Sousu, ide na Marija
Getty images

Posle furioznog prvog seta Portugalac se vratio, pa je Nadal na kraju slavio sa 6:0, 4:6, 6:3.

Nadal je sjajno počeo duel, iskoristio je nervozu rivala na početku i uz tri brejka je lako dobio prvi set. Dobio je Španac i uvodni gem drugog seta, pa ništa nije nagoveštavalo dramu u nastavku.

Sousa je igrao sve bolje, u šestom gemu je spasao tri brejk lopte, a onda je u devetom oduzeo servis rivalu i uspeo je da odservira za 1-1.

Početkom trećeg seta Nadal je bio nervozan, posebno posle neiskorišćenih brejk šansi u drugom gemu, ali Sousa nije uspeo to da iskoristi i popustio je u osmom gemu kada je Nadal napravio ključni brejk.

Španca u polufinalu čeka Endi Mari koji ga je prošle godine pobedio u finalu ovog turnira, dok se u drugom polufinalu sastaju Nišikori i Raonić ili Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: