Federer: Nije mi bitno prvo mesto

Rodžer Federer kaže da mu u ovoj fazi karijere prvo mesto na ATP listi nije među prioritetima.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

12:59

Federer: Nije mi bitno prvo mesto
Getty images

Švajcarac, koji sa 302 nedelje na čelu ATP drži rekord, poslednji put se našao na prvoj poziciji sada već davne 2012. godine.

Tenisom u poslednjih pet godina dominira Novak Đoković koji je prvi već 197 nedelja, a Federer kaže da mu je važno da bude u vrhu jer je to pokazatelj da igra dobar tenis.

„Ja to gledam ovako. Ako nisam prvi, onda je dobro da budem u Top4, dobro je biti i u Top8 zbog žrebova. Želim da budem visoko rangiran na kraju godine. Želim da znam da sam osvojio dosta turnira, da sam pobeđiveo najbolje, da sam igrao onako kako želim. Za mene je trenutno bolje da treniram nedelju dana nego da jurim prvo mesto koje mi iskreno nije važno“, rekao je Švajcarac.

Federer ima 35 godina i mnogi se već nekoliko godina pitaju do kada će igrati.

„Iskreno, ne znam. Razgovarao sam sa Stefanom Edbergom, on je povlačenje objavio na početku sezone kao Kobi, ali mislim da je na kraju sezone bio iscrpljen“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: