Španci 14, ostatak Evrope 1

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige Evrope i tako barem na trenutak prekinuli surovu dominaciju španskih klubova u Evropi.

Izvor: ÐN

Petak, 06.05.2016.

09:15

Španci 14, ostatak Evrope 1
Photo by David Ramos/Getty Images

Liverpul je u četvrtak na ’Enfildu’ savladao Viljareal rezultatom 3:0 u revanšu i nadoknadio minimalan poraz sa ’El Madrigala’.

Izabranici Jirgena Klopa će se u borbi za titulu boriti sa Seviljom, koja je posle 2:2 u gosima, savladala Šahtjor 3:1 na ’Ramon Sančes Pishuanu’.

Sevilja je treći put uzastopno u finalu drugog po jačini evropskog takmičenja, ima priliku da osvoji peti trofej Lige Evrope u poslednjih 10 godine, što je još jedan dokaz koliko su španski klubovi ispred konkurencije u ovom trenutku.

Treću godinu u nizu Španija će imati i prvaka Evrope jer se u finalu Lige šampiona sastaju dva madridska kluba – Real i Atletiko.

Timovi sa Pirinejskog poluostrva ove sezone ukupno su odigrali su ukupno 18 dvomeča u nokaut fazama oba takmičenja i uspeli da prođu u čak 14. Prvi koji je razbio takav monopol bio je Liverpul u četvrtak, a iako ovaj podatak matematički ne deluje tačno, to je zbog međusobnih duela koji su Španci igrali.

Atletiko je u četvrtfinalu LŠ eliminisao Barselonu, Atletik Bilbao je u osmini finala LE izbacio Valensiju, da bi potom u sledećoj rundi ispao od Sevilje. ’Kraljevići’ su u ovoj igri skupili tri „boda“, koliko i Andalužani i ’Žuta podmornica’, ’Jorgandžije’ su stale na dva, a po jedan su dodali Barsa, Bilbao i Valensija.

Pored toga, ekipe iz Primere po rezultatima su daleko ispred najbližih konkurenata – protiv ekipa iz Premijer lige dobili su 17 od poslednjih 19 duela, a pre ’Crvenih’ jedino je Čelsi uspeo da zaustavi Katalonce u polufinalu Lige šampiona za sezonu 2011/2012.

Takođe, u susretima sa bundesligašima, koji igraju u trećoj po jačini ligi na ’Starom kontinentu’, trenutno su u seriji od 10 uzastopnih pobeda u dvomečima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: