Simeone: Šanse u finalu 50:50

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone ocenio je da njegova ekipa i gradski rival Real imaju podjednake šanse da osvoje Ligu šampiona.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

22:12

Simeone: Šanse u finalu 50:50
Getty Images

Atletiko će u finalu Lige šampiona 28. maja u Milanu igrati protiv desetostrukog evropskog prvaka Real Madrida.

To će biti repriza finala iz 2014. godine kada je Real u Lisabonu pobedio posle produžetaka sa 4:1.

Real je tada u sudijskoj nadoknadi vremena izjednačio golom Serhija Ramosa, pa je u proužecima lako došao do pobede.

Od tog finala Atletiko je u poslednjih 10 takmičarskih utakmica samo jednom izgubio od Reala i to prošlog aprila u revanšu polufinala Lige šampiona.

Atletiko je pobedio Real i na Santjago Bernabeuu u februaru, ali Simeone je rekao da ta pobeda neće ništa značiti u finalu Lige šampiona.

"Šanse u finalu protiv Real Madrida su 50-50, obe ekipe se dobro poznaju. Cilj je pobeda u finlu", rekao je Simeone za španski radio La Red.

Atletiko je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Barselonu, a u polufinalu Bajern iz Minhena.

"Pokazujemo ljudima da je moguće. Više se tu radi o životu nego o fudbalu. Snažno smo se branili (u tim utakmicama), ali smo i postigli gol na gostovanju protiv Bajerna, a to nije lako. Promenili smo mnogo igrača, ali na sreću, oni koji su došli brzo su se privikli na tim. Srećan sam što imam takav tim", rekao je Simeone.

Simeone je dodao da bi tokom karijere želeo da trenira Inter, Lacio i selekciju Argentine, za koju je odigrao 106 utakmica.

"Voleo bih da ih treniram, ali nisam očajan. To će se dogoditi", naveo je Simeone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: