Bez španskog finala, L'pul i Sevilja idu u Bazel!

Fudbaleri Liverpula i Sevilje plasirali su se u finale Lige Evrope koje će se 18. maja održati u Bazelu.

Izvor: MN

Četvrtak, 05.05.2016.

21:00

Bez španskog finala, L'pul i Sevilja idu u Bazel!
Getty

Liverpul je posle poraza od Viljareala 1:0 u Španiji, na Enfildu slavio sa ubedljivih 3:0, dok je Sevilja na svom terenu pobedila Šahtjor sa 3:1, posle 2:2 u Ljvovu.

Sevilja će imati priliku da treći put zaredom osvoji trofej u Ligi Evrope, a Liverpul da se preko ovog takmičenja domogne direktnog plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Liverpul je odigrao mnogo bolji meč i posle ranog golom kontrolisao igru, dok je Viljareal jedinu ozbiljniju priliku imao samo na početklu utakmice. Ekipa Jirgena Klopa povela je autogolom Sorijana u sedmom minutu, prednost je duplirao Staridž u 63, a prolaz u finale overio je Lalana devet minuta pre kraja meča.

I u drugom susretu domaća ekipa bila je bolja, ali se ni Šahjtor nije predavao. Dvostruki strelac za Sevilju bio je Gameiro u devetom i 47. minutu, a Marijano je postavio konačan rezultat u 59. Pogodak za ukrajinski tim postigao je Eduardo u finišu prvog poluvremena, kada je uneo neizvesnost u meč, ali je španska ekipa brzo rešila sve dileme o tome ko će u Bazel.

Liverpul – Viljareal 3:0

Getty Images
Sastavi:
Liverpul: Minjole - Moreno, Lovren, Ture, Klajn - Džan, Milner - Lalana, Kutinjo, Firmino - Staridž.
Viljareal: Areola - Sorijano, Ruiz, Musaćo, Gaspar - Suarez, Bruno, Pina, Dos Santos - Bakambu, Soldado.

Viljareal je prvi bio u prilici, u dva uzastopna navrata, Dos Santos je pokušao,m jednom je Minjole odbranio, a drugi put je lopta završila preko gola.

Ipak, Liverpul odmah odgovara i vodi sa 1:0 od sedmog minuta. Odbrana gostiju bila je zbunjena, Staridž se naujbolje našao u toj gužvi, šutirao je, ali je pogodak pripisan Sorijanu.

Ekipa Jirgena Klopa nastavila je pritiskom posle postignutog gola, a jednu od prilika propustio je Lalana posle kornera Milnera. Konstantna je opasnost pred golom Viljareala sa svih pozicija, dok na drugoj strani nema mnogo posla za Minjolea.

Viljarealu ne ide mnogo toga na ovom meču, ali golman španske ekipe je sve sigurniji. U poslednjim trenucima prvog poluvremena jedina prava prilika za goste još od početka susreta. Bakambu posle dodavanja sa desne strane nije uspeo dovoljno snažno da šutira, pa golman Liverpula lako hvata loptu.

Inicijativa Liverpula konačno se isplatila u 63. minutu, kada je ekipa Jirgena Klopa duplirala prednost. Igrači Viljareala nisu uspeli da izbace loptu sa ivice kaznenog prostora, Firmino ju je prosledio do Stardiža, a on je bio sam ispred golmana i postigao gol.

Viljareal je ostao sa igračem manje na terenu jer je drugi karton dobio Ruiz u 71. minutu, pošto je prethodno nagazio Firmina pred kaznenim prostorom.

Čini se da je sve rešeno devet minuta pre kraja. Firmino iz mrtvog ugla sa leve strane ubacio u peterac, Staridž je naleteo na loptu, ona stiže stiže napred do Lalane koji trese mrežu za 3:0.

Sevilja – Šahtjor 3:1

Getty Images
Sastavi:
Sevilja: Soria - Tremulinas, Kariko, Rami, Mariano - Nzonzi, Kričovjak - Vitolo, Banega, Koke - Gameiro.
Šahtjor: Pjatov - Ismaili, Rakicki, Kučer, Srna - Stepanenko, Mališev - Tajson, Kovalenko, Marioš - Da Silva.

Sevilja je veoma brzo stigla do vođstva. Domaći su u devetom minutu iskoristili grešku u odbrani Šahtjora, Gameiro je imao mnogo prostora pred sobom, krenuo ka golu, a golman je bio nemoćan.

Sevilja kontrolište utakmicu, ali i Šahtjor preti ne bi li stigao do izjednačenja.Ukrajinski tim sve je bliži golu Sevilje, pokušava i iz prekida, ali ne uspeva ozbiljnije da ugrozi protivnika.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Šahtjor je uspeo da stigne do izjednačenja, a strelac je Eduardo koji je posle dodavanja Marlosa kroz sredinu savladao golmana Sevilje.

Domaći vraćaju prednost na startu drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu. U strelce se još jednom upisao Gameiro. Posle dodavanja Kričovjaka zaobišao je golmana Pjatova i zatresao praznu mrežu. Nešto više od deset minuta prošlo je do novog gola španskog tima, a pogodak je postigao Marijano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: