Toni Nadal: Neću protiv Novaka, hoću pobede

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, kaže da ne želi da njegov pulen igra protiv Novaka Đokovića jer želi pobede.

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2016.

11:30

Toni Nadal: Neću protiv Novaka, hoću pobede
Getty images

Srpski teniser vodi protiv Nadala sa 25-23 u pobedama, a dobio je i 10 od poslednjih 11 okrašaja u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

„Ono što ja želim su pobede. Znam da protiv Đokovića imamo mnogo manju šansu nego protiv ostalih igrača, tako da ne želim da izazivam sudbinu. Ne volim ni kada Rafa igra protiv Ferera i Marija. Volim kada igra protiv igrača koji su lošihe rangirani od njega. Treniramo dobro, ali sport je takav da ako imate loš dan, a protivnik odigra dobar meč... Spremni smo za početak turnira u Madridu“, rekao je Toni.

On je istakao da ne veruje da će poraz u Monte Karlu uticati na Đokovića.

„To je samo mala prepreka na putu jer Đoković je pokazao u prethodnom periodu da je gotovo nepobediv igrač koji je na putu da postane najbolji u istoriji. To je samo poraz, a nije isto kada se vraćate na teren posle nekoliko poraza u seriji. Na nesreću ostalih njegovih rivala, to je samo mala prepreka na putu. Asko izgubi ovde, pa onda i u Rimu, to će biti mali pad, ali on je pokazao da je najopasniji rival.“

Srpski teniser je po razultatima peti najbolji igrač u istoriji Rolan Garosa, ali još nema titulu u Praizu. Toni Nadal smatra da je i Rafa među favoritima.

„Postoji više od jednog igrača koji imaju šansu da podignu taj trofej. Ako nastavi da diže formu, Rafael će biti veoma dobar kandidat.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: