Linekerovo obećanje i noćna mora Pevaca na Bridžu

Fudbaleri Lester sitija propustili su u nedelju da matematički obezbede prvu titulu u istoriji kluba, ali već u ponedeljak imaju novu šansu.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 02.05.2016.

13:43

Linekerovo obećanje i noćna mora Pevaca na Bridžu
Photo by Clive Mason/Getty Images

Lester je u meču 36. kola Premijer lige na ’Old Trafordu’ odigrao nerešeno 1:1 protiv Mančester junajteda i sada čeka rezultat londonskog derbija između Čelsija i Totenhema.

Ukoliko ’Pevci’ ne savladaju ’Plavce’, ’Lisice’ će ostvariti san i kompletirati jednu od najvećih senzacija u istoriji fudbala.

Premijer liga je kreirana 20. februara 1992. godine, kada su najbolji engleski klubovi odlučili da napuste staru Prvu diviziju zbog unosnog televizijskog ugovora.

Šampion najbogatijeg takmičenja na svetu je praktično već poznat jer Lester ima osam bodova više od Totenhema, koji mora da dobije poslednje tri utakmice i da se nada da će najveći rival potpuno stati.

Ekipa Maurisija Poćetina već na startu tog poduhvata imaće izuzetno težak zadatak jer mora da uradi nešto o čemu navijači Sparsa maštaju od osnivanja PL – da savlada Čelsi na ’Stamford bridžu’.

Poslednji put je klub iz severnog Londona je na ovom stadionu slavio više od dve godine pre nego što je formirano novo takmičenje, bilo je 2:1.

Od tada je Čelsi od 25 utakmica u Premijer ligi dobio 17, a osam utakmica je završeno bez pobednika. Takođe, remizirali su jednom u FA kupu, dok je u Liga kupu uspešniji bio klub koji trenuntno poseduje Roman Abramovič.

Zanimljivo, odlučujući gol za Totenhem je te 1990. godine dao najslavniji igrač i najveći navijač Lestera – Gari Lineker.

Ukoliko Totenhem ne pobedi i ekipa Klaudija Ranijerija osvoji titulu, čuveni napadač će morati da ispuni obećanje sa početka sezone i emisiju „Match of the Day” na BBC vodi samo u donjem vešu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: