Dingu rekord i šansa, klackalica u drugom meču

Kineski snuker igrač Ding Đunhui izjednačio je rekord svetskih prvenstava po broju senčurija, odnosno trocifrenih brejkova u jednom meču.

Izvor: ÐN

Subota, 30.04.2016.

12:12

Dingu rekord i šansa, klackalica u drugom meču
Photo by Nigel Roddis/Getty Images

Đunhui je u polufinalu protiv Alana Mekmanusa šest puta imao brejk od 100 i više poena, čime se izjednačio sa Ronijem O’Salivenom (protiv Barija Hokinsa u finalu 2013) i Marka Selbija (protiv Stivena Hendrija u prvom kolu 2011).

S obzirom na to da trenutno vodi 14-10 u frejmovima pred početak poslednje sesije, vrlo je moguće da Ding bude novi rekorder 'Krusibl teatra'.

On je prošle godine postao prvi Kinez u istoriji koji se popeo na prvo mesto svetske liste, iako u toj zemlji postoji više od 10 miliona registrovanih snukeraša. Tada je imao najbolju sezonu u poslednjih 25 godina, osvojio je 5 turnira, ali je onda usledio veliki pad.

Ispao je iz najboljih 16 i morao je da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a u Šefildu, gde inače i živi, igra kao preporođen. Poveo je sa 5-0 protiv Mekmanusa, ali je Škot posle izbacivanja Stivena Megvajera i Džona Higinsa bio pun samopouzdanja i uzvratio.
Photo by Nigel Roddis/Getty Images
Odličnom napadačkom igrom uzvratio je i izjednačio na 9-9, pre nego što se Ding odlepio i stekao četiri frejma prednosti pred odlučujući deo meča.

Takođe, postavio je rekord polufinala, ali nije imao sreće da kompletira maksimum u 23. frejmu zbog čega se obradovao Kajren Vilson, koji i dalje ima najveći brejk i nagradu od 10.000 funti.

U drugom polufinalu igraju najbolji igrač sveta Mark Selbi i veliko iznenađenje turnira – Marko Fu. Njih dvojica su u treću sesiju ušli izjednačeni, ali je Selbi vezao dve sigurne partije i poveo sa 10-8. Tada je usledio povratak momka iz Hong Konga i preokret, a onda i izjednačenje na 12:12.

Englez je u duel ušao kao veliki favorit i konstantno je vodio, iako se Fu odlično držao. Igralo se frejm za frejm i u takvoj situaciji se Selbi mnogo bolje snalazi. Međutim, ukoliko se igra „otvori“ i krenu veliki brejkovi, nije malo onih koji misle da ćemo u finalu gledati dvojicu Azijata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: