Obradović: Možda i dva Evrobasketa

Željko Obradović ironično je prokomentarisao sukob na relaciji FIBA-Evroliga izjavom da ćemo u budućnosti možda imati dva Evropska prvenstva.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2016.

11:35

Obradović: Možda i dva Evrobasketa
Getty Images

FIBA je suspendovala 14 Saveza sa Eurobasketa 2017 zbog odluke da njihovi klubovi učestvuju u Evrokupu.

"Biće to baš lep turnir bez Španije, Srbije, Grčke, Hrvatske ili Rusije. Ko zna, možda će ovih 14 da organizuju drugi Evrobasket", izjavio je Obradović posle "čišćenja" Reala u četvrtfinalu i plasmana njegovog Fenerbahčea na Fajnal-for Evrolige.

Bord FIBA Evropa suspendovao je Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Španiju, Grčku, Italiju, Izrael, Tursku, Litvaniju, Rusiju i Poljsku, ali svi Savezi mogu da "skinu suspenziju" povlačenjem klubova iz Evrokupa ili suspenzijom onih koji to odbiju.

Košarkaški savez Srbije već je napravio prvi korak na tom putu odlukom da zabrani ucešće srpskim klubovima u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: