ABA: Ubeđeni smo da je Evroliga pravi izbor

Uprava ABA lige saopštila je posle analize situacije u evropskoj košarci da je čvrsto ubeđena da je donela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrolige.

Izvor: B92, Beta Albanija
Podeli

"Uzimajući u obzir viđenja situacije svih umešanih, imperativ klubova ABA lige uvek je bila šansa da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Vođeni ovim motivima i interesima daljeg razvoja košarke u regionu, ABA je potpisala ugovor sa ECA, kao priortetnim evropskim takmičenjima", navodi se u saopštenju lige.

FIBA Evropa suspendovala je u petak 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, a postoji mogućnost i da se Fiba svet umeša u spor i zabrani učešće na Olimpijskim igrama svim nacionalnim savezima čiji klubovi igraju u takmičenjima ECA.

"Odluke skupštine ABA ne ugrožavaju slobodu izbora klubovima da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, dok god slede propozicije ABA. Kao i ranije, klubovi ABA će učiniti sve da štite svoje interese i da stvore idealne uslove za razvoj svih košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese reprezentacija", navodi se u saopštenju.

ABA je pozvala sve strane da vode istim motivima, ocenivši da "klubovi predstavljaju osnovu košarkaškog razvoja".

strana 1 od 4 idi na stranu