Novak: Do 24. poznato da li suspenzija važi za OI

Izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak izjavio je da će do 24. aprila biti poznato da li će suspenzije nacionalnih saveza odnositi i na OI i kvalifikacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2016.

18:28

Novak: Do 24. poznato da li suspenzija važi za OI

Reprezentacija Srbije nalazi se medju suspendovanim zemljama sa prvenstva Evrope 2017. godine, kao savezi iz regiona, uz Španiju, Italiju, Tursku, Rusiju, Izrael, Poljsku, Litvaniju i Grčku.

"FIBA Evropa je zatražila od FIBA sveta da sankcije podigne na viši nivo i da one važe za Olimpijske igre. Izvršni odbor FIBA sastaće se do kraja nedelje i razmisliti o tom predlogu. Vrlo je verovatno da će sankcije uvažiti i na globalnom nivou", rekao je Novak za grčki Sport, uz napomenu da je takav potez uradjen kako bi se zaštitila košarka.

Srbiji je sada neizvesna organizacija kvalifikacionog turnira za OI, koji je prema prvobitnom dogovoru trebalo da se održi od 4. do 10. jula u beogradskoj KOMBANK areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: