Kinzi: Lazić podigao lestvicu, biće napet 2. meč

Bek Crvene zvezde Tarens Kinzi rekao je da očekuje tešku i napetu utakmicu protiv Cedevite u Zagrebu, ali da razmišlja samo o duelu sa Unikahom.

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2016.

11:22

Kinzi: Lazić podigao lestvicu, biće napet 2. meč
Starsport

"Utakmica protiv Cedevite u Zagrebu će biti kao i svaka druga, teška, napeta, s mnogo jakog intenziteta. Očekujem da će izaći na teren i biti baš kao u prvoj utakmici. Ali naš fokus je na Evroligi i obavezama koje nas tamo čekaju", rekao je Kinzi.

Zvezda je u utorak u Beogradu pobedila Cedevitu sa 97:88 i povela u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige.

Kinzi je kazao da je očekivao neizvesnu utakmicu.

"Očekivali smo ovako tvrdu i neizvesnu utakmicu. Znali smo da je Cedevita dobar tim sa odličnim pojedincima i trener je odradio dobar posao da ih pripremi za duel, ali smo jedva čekali da izađemo na teren i suočimo se sa njima", kazao je američki bek.

On je bio jedan od ključnih igrača u trijumfu crveno-belih.

"Nisam samo ja pogađao, mnogo nas je dalo doprinos, pogodili smo mnogo važnih šuteva. Ali, dosta toga smo uradili dobrog i u odbrani, a posebno Branko Lazić, koji je podigao lestvicu visoko u defanzivi i to nam je dalo šansu da pobedimo", rekao je Kinzi.

Simonović: Veliko olakšanje

Starsport
Marko Simonović je rekao da su se Zvezdini košarkaši odlično izneli sa velikom nervozom.

"Znali smo da će biti teška utakmica sa dosta nervoze, ali uspeli smo to dobro da iznesemo. Velika pobeda za nas, vodimo sa 1:0, ali ništa nije gotovo. Idemo tamo sa namerom da odigramo dobru utakmicu i ako budemo uspeli seriju završimo u Zagrebu", rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, pobeda u Beogradu predstavlja veliko olakšanje za crveno-bele.

"Ovo je ogromno olakšanje za nas jer je vladao veliki pritisak i tenzija i znali smo šta nas čeka. Došli su pomalo rasterećeno i tako odigrali. Bili su dobri, ali nama je najbitnije da smo mi pobedili zahvaljujući navijačima koji su zaista bili fenomenalni. Vratili su nas u igru u jednom teškom momentu i hvala im", naveo je krilni igrač.

Kako je rekao, Zvezdu u narednom periodu čeka težak raspored s obzirom na to da gostuje na tri uzastopna meča – Malaga, Zagreb, Krasnodar.

"Čeka nas težak i naporan raspored, ali verujemo da ćemo uspeti to da iznesemo uspešno. Nekoliko igrača je baš bilo dosta potrošeno protiv Cedevite, ali imamo dugu klupu i mislim da smo to pokazivali cele sezone. Mislim da ćemo izneti ovaj period dobro", rekao je Simonović.

Zvezda će u petak gostovati Unikahi u Malagi u Top16 fazi Evrolige, a potom će u utorak igrati protiv Cedevite u Zagrebu u drugoj utakmici polufinalne serije sa Cedevitom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: