Zvezda iščupala produžetak, pa pobedu i 1-0!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu u hali ’Aleksandar Nikolić’ posle produžetka sa 97:88, u prvom meču polufinalne serije ABA lige.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2016.

18:30

Zvezda iščupala produžetak, pa pobedu i 1-0!
Starsport

Izuzetno dramatičan duel u Beogradu doneo je mnogo preokreta, a crveno-beli su na kraju iščupali pobedu i vođstvo u seriji. Gosti iz Zagreba odigrali su najbolji meč u poslednjih nekoliko meseci, imali su u regularnom toku i šut za pobedu, ali je Pulen promašio i Zvezda je u dodatnih pet minuta to iskoristila.

Crveno-beli će prvu meč loptu imati narednog utorka u Zagrebu.

Kvinsi Miler predvodio je crveno-bele sa 24 poena i 8 skokova, Majk Cirbes dodao je 19 poena i 11 skokova, Kinzi je imao 16 poena,Jović 14 uz 8 asistencija, a Lazić 12 uz 3 krađe.

Na drugoj strani, Pulen je bio veoma raspoložen sa 24 poena i 5-13 za tri poena, Bilan je imao 20 poena i 7 skokova, a Vajt je postigao 16 poena.
Tok meča:

Zvezda je veoma dobro otvorila meč uz veliku podršku sa tribina. Od samog starta tim Dejana Radonjića zaigrao je odlično u odbrani, a Miler, Dangubić i Cirbes doneli su +5 posle četiri minuta – 7:2.

Ipak, Cirbes je brzo zaradio tri faula, pa je Cedevita uhvatila priključak. Zvezda je imala dosta problema u prvoj deonici sa linije slobodnih bacanja (pet promašaja), ali je uspevala da zadrži vođstvo.

Veoma važnu trojku uz faul ubacio je Tarens Kinzi, pa su crveno-beli posle 10 minuta vodili sa 22:14.
Starsport
Nije Zvezda uspela da se dodatno odlepi na startu druge deonice, pa je Dejan Radonjić reagovao tajm-autom u 14. minutu – 25:21. Ni to nije pomoglo, Cedevita je sa još pet poena prešla u vođstvo, Cirbes je dobio i treću ličnu, a Radonjić je zatražio novi tajm-aut - 26:25.

Veoma raspoloženi bvili su igrači Cedevite u tim trenucima. Kombinovanom zonom su zbunili Zvezdu u napadu, a Babić i Pulan su trojkama doneli +7 – 34:27.

Usledio je odgovor Zvezde. Miler i Jović pogodili su trojke, Zvezda je prišla na -2, ali je Cedevita ponovo stekla prednost poenima Bilana i Pulena i nakon 20 minuta imala je +6 - 43:37.

Na startu drugog poluvremena Zvezda je zaigrala još bolju odbranu, imala je još veću podršku sa tribina i uspela je da uhvati priključak – 47:46 u 24. minutu.

Gosti su ipak ostali mirni i odbili su nalet Zvezde – Pulen je ubacio trojku sa devet metara, a potom je i Vajt poentirao za 52:46.

Usledila je serija 8-0 Zvezde. Cirbes je uz skok u napadu zakucao posle dva promašena bacanja Milera, potom je Žorić dobio tehničku, a Zvezda je iz tog napada postigla četiri poena i izjednačila, da bi posle ukradene lopte Lazića Miler brutalno zakucao za 54:52.

Ipak, u tom periodu Zvezda je i propustila šansu da stekne ozbiljniju prednost, nije iskoristila trivezana napada i Bilan je izjednačio, a tim rezultatom je i završen treći period – 56:56.
Početkom poslednje deonice Zvezda je zahvaljujući skoku u napadu stekla pet poena viška. Cirbes i Gudurić odradili su odličan posao pod košem protivnika, ali je Vajt neverovatnom trojkom u poslednjoj sekundi vratio svoj tim – 61:59.

Usledila je nova serija Džejkoba Pulena, ubacio je dve vezane trojke i doneo +2 svojoj ekipi na šest minuta do kraja – 67:65.

Imali su gosti i +4 posle poena Vajta, Zvezda je poenima Jovića i Kinzija preokrenula, ali su Pulen i Pilepić ubacili još dve trojke – 77:74 na tri minuta do kraja.

Usledila je izuzetno dramatična završnica. Zvezda je je uspela preko Cirbesa da izjednači na 29 sekundi pre kraja, ali je nemački centar promašio dodatno bacanje, a sudije su svirale sumnjiv faul Laziću, kao i Joviću pre toga na Cirbesu.

Pulen i Babić bili su sigurni sa penala, pa je Cedevita 27 sekundi pre kraja imala plus dva – 82:80. Stefan Jović je preuzeo odgovornost, položio je za 82:82, a na drugoj strani je Pulen promašio trojku za pobedu, pa se ušlo u produžetak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

330 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: