Ranijeri: Mi, favoriti? I ja sam prvi dobio otkaz

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri negirao je nagoveštaje da je njegov tim glavni favorit za titulu posle pobede nad Mančester Sitijem u subotu.

Izvor: JT

Nedelja, 07.02.2016.

10:29

Ranijeri: Mi, favoriti? I ja sam prvi dobio otkaz
Getty Images

Lester je u subotu slavio na “Etihardu” sa 3:1, a posle tog trijumfa ima pet bodova više od Totenhema, koji je preskočio Siti u borbi za drugo mesto.

Taj trijumf je kladioničare naterao da smanje kvote na Lester po pitanju šansi za titulu, a po mnogima su ‘Lisice’ sada prvi favorit.

Ne verujem im. Oni su rekli da ću ja prvi dobiti otkaz ove sezone. Ali, nadam se da su u pravu”, istakao je Ranijeri.

Italijan se tako osvrnuo na reakcije tokom leta, kada je imenovan za menadžera Lestera, a kladioničari i fudbalski komentatori su mu davali šanse da uspe na “King Pauer” stadionu.

Posle samog meča u Mančesteru, 64-godišnji stručnjak je istakao da ne želi da priča o tituli do kraja aprila.

Ne želim da razmišljam o tome šta će biti ako pobedimo. Razmišljam samo o narednih sedam dana i o utakmici sa Arsenalom, koja će biti teška jer naš protivnik ima fantastične igrače. Ali, ‘živi’ smo i želimo da se borimo. Znamo da je liga potpuno luda i želimo da pokušamo, ali veliki timovi su nam konkurenti. Uživamo i želimo da nastavimo ovaj san. Razmišljamo samo o Premijer ligi i tome kako možemo da se borimo. Timovi koji igraju u drugim takmičenjima troše mnogo energije i to nije lako. To je naša mala prednost, ali moramo da se koncentrišemo”, naglasio je Ranijeri.

Pre samo godinu dana, Lester je bio na samom dnu tabele, a Ranijeri je istakao da je tokom prvog dela sezone cilj bio da tim dođe do 40 bodova i osigura opstanak. Činjenica da su ‘Lisice’ premašile taj cilj samo govori da nemaju šta da izgube, tvrdi Italijan.

Nadam se da moji igrači ne osećaju pritisak, zato što smo bili pod pritiskom da spasemo tim da ne ispadne iz lige. To smo uspeli i sada možemo da uživamo i dajemo sve od sebe, korak po korak”, rekao je Ranijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: