Kovačević: Do sada neviđena promocija futsala

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da ekipa pobedom nad Portugalom napravila veliki korak ka najvećem uspehu u istoriji.

Izvor: JT

Nedelja, 07.02.2016.

09:09

Kovačević: Do sada neviđena promocija futsala
Starsportphoto

‘Orlovi’ su sa 3:1 slavili protiv Portugala i osvojili prvo mesto u grupi A, a u četvrtfinalu će im rival biti Ukrajina, u ponedeljak od 21 čas.

Teško je sve emocije složiti, o ovome smo sanjali. Napravili smo promociju futsala kakva do sada nije viđena na šampionatima. Momci su ostavili srce i pobedili protivnika koji spada u sam vrh svetskog futsala”, rekao je Kovačević na konferenciji za medije posle utakmice.

Kovačević je posebno apostrofirao ambijent u Areni pred više od 11.000 gledalaca.

Atmosfera je bila fenomenalna, inspirativna… Mađioničar Rikardinjo je uradio nešto nesvakidašnje, ali i naši majstori su imali dosta sjajnih poteza. Za dva dana nas čeka još važniji duel i šansa da se posle devet godina plasiramo prvi put u polufinale”, rekao je selektor i pohvalio strelca Mladena Kocića, “Razgovarali smi pre meča i rekao sam mu da će ga odlučiti. Sazreo je kao igrač i čovek, skoro se oženio i uveličao sebi trenutak. Po meni može još više i u budućnosti ćemo od njega još više očekivati”.

Kovačević već zaboravlja meč sa Portugalom i okreće se utakmici sa Ukrajincima.

Najvažnije je da se oporavimo i spremimo za Ukrajinu. Gledali smo ih i znamo kako igraju, nema tajni. Biće borba do poslednjeg daha”, zaključio je Kovačević.

Selektor Portugala Horhe Braz istakao je da je meč pun sadržaja

Veoma dobro smo startovali, bili organizovani, ali je Srbija sačekala našu grešku u finišu. Velika pobeda Srbije i magija Rikardinja su odslikali utakmicu”, zaključio je Braz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: