Zašto nema navijača na srpskim stadionima?

Sedam utakmica 19. kola srpskog šampionata posmatralo je sedam hiljada navijača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

15:43

Default images
Starsport

Utakmicu Crvena zvezda – Voždovac pratio je najmanji broj gledalaca u poslednjih nekoliko godina.

Broj navijača na susretu prethodnog kola izmedu Partizana i Novog Pazara bio je gotovo trocifren. Kuda plovi brod srpskog fudbal i za koga se on igra? Stručnjaci kažu – zovite profesionalce da se bave tim problemom.

Zasto navjiači izdaju ponovo srpski fudbal? Sada kada Zvezda igra najbolji fudbal u poslednjoj deceniji, Partizan je na pragu evropskog proleća, Čukarički i Borac su razdvojili večite, deca Vojvodine sjajno igraju predvođena talentom koji nije godinama nije viđen na srpskim terenima, a na jugu još od čuvenog Reala sa Nišave nisu bili bliži nastupu u Evropi.

“Nema više gradova u kojima se za fudbal živi. Odavno nemamo atmosferu da se oko fudbala i lokalnog kluba živi, da se njegovi igrači prepoznaju i poštuju“, kaže Zoran Avramović, autor nekoliko knjiga koje vezuju fudbal i marketing.

“Ja pre svega mislim da je veliki problem posećenosti na stadionima, problem koji je zadesio čitavu Evropu – a to je nasilje na stadionima“, smatra Dragan Životić, dekan na Fakultetu za sportski menadžment.

Kompletan tekst pročitajte u našoj rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: