C: Himenes spasao Benfiku u Astani

Ekipa Benfike gubila je 2:0 na gostovanju Astani u petom kolu Lige šampiona, ali je na kraju ipak uspela da stigne do boda – 2:2 (2:1).

Izvor:

Sreda, 25.11.2015.

17:57

Default images
Beta/AP

'Orlovi' iz Lisabona su se osvojenim bodom ostali lideri grupe i dodatno se približili plasmanu u nokaut fazu, što će se dogoditi ukoliko, u tradicionalnom terminu od 20.45, Atletiko u Madridu savlada Galatasaraj.

S druge strane, domaćin je u premijernom nastupu u elitnom takmičenju uspeo da ostane neporažen na domaćem terenu, ali je sa samo tri boda ostao na poslednjoj poziciji bez šansi da se domogne naredne faze.

Ipak, postoji mogućnost da u poslednjem kolu napravi iznenađenje u Istanbulu, naravno ako Galata bude poražena na Visente Kalderonu, i nada se trećem mestu i plasmanu u Ligu Evrope.

Početak duela na Astana Areni obeležila je otvorena igra na obe strane, da bi domaćin stigao do vođstva već iz prve ozbiljnije prilike. Junior Kabananga je u 19. minutu idealno centrirao na drugu stativu, uvidevši usamljenog Patrika Tvumasija – koji lako trese mrežu.
Beta/AP
Pokušala je Benfika da odgovori, istakao se čuvar mreže Nenad Erić, da bi Astana to iskoristila da duplira vođstvo u 31. minutu. Posle centaršuta iz prekida lopta je dugo letela, a bosanskohercegovački internacionalac Marin Aničić je samo dokačio na drugoj stativi i smestio je u mrežu.

Međutim, nisu domaći izdržali do odlaska na odmor, pošto je Raul Himenes u 40. minutu centaršut Žonasa zakucao u bliže rašlje. Pritisak Benfike bio je znatno jači u nastavku, Astana se dobro branila u dvadesetak minuta, ali je onda ponovo koban bio Himenes.

Ovoga puta u ulozi asistenta našao se Almeida, probio je po desnom boku i poslao nisku loptu, a bivši igrač Reala je 'na osećaj' poslao od dalju stativu u mrežu za konačnih 2:2.

Nemanja Maksimović odigrao je ceo duel za domaće, iako selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić tvrdi da nije u dobroj formi.

Liga šampiona – grupa C:

Astana – Benfika 2:2 (2:1)
20:45 Atletiko Madrid – Galatasaraj

Tabela:
1. Benfika 3 1 1 9:6 10
2. Atletiko Madrid 2 1 1 7:2 7
3. Galatasaraj 1 1 2 5:7 4
4. Astana 0 3 2 4:10 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: