ABA: Cibona trojkama srušila Partizan

Ekipa Cibona savladala je Partizan NIS u meču šestog kola ABA liga – 63:57.

Izvor:

Subota, 17.10.2015.

17:00

Default images
ABA/Sanjin Strukiæ/PIXSELL

U duelu u Zagrebu viđena je velika borba i drama do samog kraja, obe ekipe smenjivale su se u vođstvu do poslednjih 60 sekundi, da bi domaći sastav pogocima za tri poena prelomio susret u svoju korist.

'Vukovi' su se ovim trijumfom pomerili sa poslednjeg mesta tabele regionalne lige, zabeleživši drugi trijumf pored četiri poraza, dok i crno-beli sada imaju identičan učinak.

Partizan je veoma dobro šutirao sa distane kada je bilo najpotrebnije, ali nije imao dovoljno koncentracije u odlučujućim trenucima.
Mogli su crno-beli i ranije da stignu do presudne prednosti, ali im to nije pošlo za rukom, pa je Cibona sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja od strane Bajrama Beriše, posle trojke Dominika Mavre, privela meč kraju.
ABA/Sanjin Strukiæ/PIXSELL
Hrvatsku ekipu je do slavlja predvodio sjajni Filip Krušlin sa 22 poena (1/3 za dva, 5/8 za tri), dva skoka i dve asistencije, pogodivši pri tom nekoliko važnih trojki.

Najveću podršku imao je u Mavri, koji je dodao devet koševa i šest uhvaćenih lopti, dok je Marko Jagodić-Kuridža dodao poen manje, uz sedam skokova.

S druge strane, u poraženom timu najviše se istakao iskusni Čedomir Vitkovac sa 16 poena (3/6 za dva, 2/6 za tri), šest skokova i dve ukradene lopte, ali je pravu podršku imao samo u vidu novajlije Danila Anđušića – koji je na debiju upisao 11 poena (3/4 za dva, 1/3 tri). Andreja Milutinović dodao je osam poena, Vanja Marinković šest, a Aleksandar Cvetković pet.

U narednom kolu Partizan dočekuje Krku, dok Cibona gostuje kod MZT u Skoplju.
ABA/Sanjin Strukiæ/PIXSELL
Sâm početak susreta u hali 'Dražen Petrović' obeležile su serije dveju ekipa – najpre je domaći sastav preko Krušlina, Mavre i Žižića stekao sedam poena prednosti, da bi tim Petra Božića odgovorio preko Đumića, Vitkovca i Marinkovića serijom 9:0 i preuzeo vođstvo – 7:9.

Ništa se nije promenilo ni u drugih pet minuta uvodnog perioda, ponovo je Cibona dobrom igrom napravila razliku, uz novu trojku Krušlina, ali su crno-beli i ovoga puta imali odgovor, pa su prvim poenima Magdevskog otišli na prvi veći odmor sa tri poena zaostatka – 18:15.

Najveći problem Partizanu predstavljaju šutevi za tri poena, ali Cibona nije to uspela da iskoristi na najbolji mogući način, pa su crno-beli uspeli da ostanu rezultatski u meču. Kuridža i Mavra doneli su novih šest poena prednosti svom timu, pre nego što je Petar Aranitović, tek u 14. minutu susreta, pogodio prvu trojku – 23:20.

Ponovo je Cibona uspela da se odlepi u finišu prvog poluvremena, stekavši maksimalnih osam poena prednosti (29:21), ali je, ovoga puta, novajlija Danilo Anđušić održao svoj tim u egalu. Najpre je pogodio dvojku, zatim trojku, da bi teškim polaganjem četiri stotinke pre isteka poluvremena postavio konačan rezultat – 29:28.
ABA/Sanjin Strukiæ/PIXSELL
Crno-beli su dosta bolje otvorili nastavak meča, pa su ubrzo uspeli da preuzmu vođstvo u Zagrebu. Andreja Milutinović otvorio je drugo poluvreme trojkom, da bi isto zatim učinio i Vitkovac, a posle novih poena Cvetkovića, tačmo na polovini treće deonice, Partizan je po prvi put u meču stekao šest poena prednosti – 36:42.

Ipak, nisu gosti iskoristili period znatno bolje igre, dozvolivši Ciboni da se u vrati u meč pred poslednjih deset minuta borbe. Krušlin je vezao tri pogotka sa linije bacanja, kaznivši tako promašaje Partizana, da bi posle koša Joksimovića prišli na samo poen zaostatka (41:42). Seriju domaćeg tima prekinuo je Anđušić sigurnim šutevima sa linije, da bi isti igrač polaganjem zaključio deonicu – 43:46.

Poslednja četvrtina donela nam je nastavak velike borbe, a Partizan je preko Vrapca ponovo došao do pet poena viška. Međutim, usledio je novi pogodak van linije 6,75 za domaće, da bi posle koša Žižića Žižića i nove trojke odličnog Krušlina Cibona ponovo povela – 51:50.

Posle tajm-auta Božića usledio je odgovor Marinkovića, ali je fenomenalni Krušlin nastavio svoju seriju i novom trojkom vratio prednost na stranu Cibone. Poslednja tri minuta obeležila je velika borba i igra koš za koš, da bi upravo trojke bile te koje su odlučile pobedika, a ključna je bila ona Mavre za 58:55. Vezao je Partizan nekoliko lošijih napada, a Beriša sa linije bacanja doneo trijumf Ciboni – 63:57.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: