Ivanović za B92: Da promenimo sliku u javnosti

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je za B92 da je naša selekcija u Elbasanu dominirala.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

00:37

Default images
Starsport

Srbija je pobedila Albaniju u gostima sa 2:0, u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ekipa Radovana Ćurčića ostvarila je drugu pobedu, ali ima samo četiri boda zbog kazne nakon prvog meča protiv Albanije u Beogradu.

„Odigrali smo maksimalno profesionalno. Dominirali smo, videla se razlika u kvalitetu. Znači mnogo narodu ova pobeda, ali nažalost za nas nema neki veliki rezultatski značaj. Nadam se da ova utakmica može da bude odskočna daska i da probamo da promenimo sliku u javnosti o nama, koja evidentno nije na nivou koji mi zaslužujemo.“

Pobeda protiv motivisanog protivnika u teškim okolnostima svakako daje podstrek srpskim igračima pred naredne izazove.

„Fudbal sada igraju sve reprezentacije, jako je teško stalno pobeđivati, naročito kada je reprezentacija u pitanju. Mali je vremenski period da se ekipa adaptira. Mi smo ekipa u stvaranju, mnogo problema prave povrede i neke stvari koje nisu fudbalske i ne možemo da utičemo na njih. Što se nas tiče, još uvek smo u procesu stvaranja kao tim. Utakmicu smo odigrali taktički zrelo, dominirali smo, stvarali smo šanse. Imali smo mali pad, desetak minuta u drugom poluvremenu, ali smo sve uspeli da iskontrolišemo. Nadam se da će ova utakmica biti nama unutar ekipe velika odskočna daska.“

Ivanović se sredinom drugog poluvremena povredio i morao je da napusti teren, a kaže da mu verovatno predstoji duga pauza.

„Jeste, u pitanju je zadnja loža. Imao sam tu povredu i u poslednjoj utakmici za klub, došao sam rovit. Nisamo pomišljali ni ja ni Nemanja da ne počnemo ovu utakmicu, moja loža nažalost nije izdržala. Ne znam, nisam još pričao sa doktorom, prve prognoze nisu dobre. Sada sigurno sledi pauza. Nadam se da ću dobiti dozvolu iz kluba da ostanem uz ekipu i protiv Portugala“, rekao je Ivanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: